Εφημερίδα Κοινωνική

Κιβώτιο με 50 δείγματα Covid-19 έμεινε σε ψυγείο στα «αζήτητα» για 12 μέρες

 Breaking News

Κιβώτιο με 50 δείγματα Covid-19 έμεινε σε ψυγείο στα «αζήτητα» για 12 μέρες
02 Νοεμβρίου 2020

Με έκπληξη οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Πάτμου παρέλαβαν το περασμένο Σάββατο (31/10) κιβώριο με περίπου 50 δείγματα βιολογικού υλικού προς εξέταση για ανίχνευση κορονοϊού, το οποίο όμως, είχε ληφθεί … 12 μέρες πριν.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, τα 50 αυτά δείγματα είχαν ληφθεί από τους υπαλλήλους του ΕΟΔΥ, από ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινική Λέρου, του ΠΙΚΠΑ και του Γηροκομείου Λέρου. Τα 50 αυτά δείγματα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, είχαν παραμείνει … στα ψυγεία του πλοίου επί 12 ημέρες, χωρίς κανείς να αναρωτηθεί για την τύχη τους.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι της Λέρου, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Το υλικό παρέμεινε στην κατάψυξη του πλοίου εδώ και 12 ημέρες χωρίς να το αναζητήσει κάποιος. Επιπρόσθετα κατά την πάγια τακτική του ΕΟΔΥ σε ερώτηση της υπεύθυνης επιτροπής του Νοσοκομείου Λέρου για το αποτέλεσμα της ανίχνευσης στους ασθενείς μας, είχε δοθεί η απάντηση προ ημερών « ότι δεν υπάρχει ειδοποίηση από το εργαστήριο, επομένως όλο το προς εξέταση υλικό είναι αρνητικό για τον ιό».

Εργαζόμενοι Λέρου: Τεράστιες ευθύνες του ΕΟΔΥ

«Οι ευθύνες της Διοίκησης του Ε.Ο.Δ.Υ αλλά και της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ως προς την προχειρότητα του μηχανισμού που έχει στηθεί, για την μεταφορά βιολογικών υλικών προς εξέταση και κατά συνέπεια στην ανίχνευση και πρόληψη της νόσου», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ στα νησιά της Λέρου και Πάτμου, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες.

ΠΗΓΗ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ