Εφημερίδα Κοινωνική

Καλλιθέα: «Μπλόκο» σε 50χρονο που εισήγαγε αεροβόλα και τα μετέτρεπε σε πυροβόλα

Καλλιθέα: «Μπλόκο» σε 50χρονο που εισήγαγε αεροβόλα και τα μετέτρεπε σε πυροβόλα
08 Νοεμβρίου 2020

Ένα μίνι οπλοστάσιο έκρυβαν τα δύο σπίτια και ένας χώρος στάθμευσης και αποθήκευσης στην Καλλιθέα, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά στη σύλληψη ενός 50χρονου παλιού γνώριμου των Αρχών για ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν για τη δράση του 50χρονου, σύμφωνα με τις οποίες εισάγει όπλα από το εξωτερικό, τα μετατρέπει και στη συνέχεια τα πουλά στη «μαύρη» αγορά.

Μάλιστα, ζητήθηκε συνδρομή από την Αστυνομία της Σλοβακίας -χώρα από την οποία έφερνε στην Ελλάδα τα όπλα τύπου flobert- για να διακριβώσουν τον τρόπο δράσης του 50χρονου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του έστησαν ενέδρα έξω από κατάστημα ταχυμεταφορών και μόλις τον είδαν να βγαίνει με δέμα που μόλις είχε παραλάβει, τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Εντός του δέματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, οπλοπολυβόλο τύπου flobert, συνοδευόμενο από γεμιστήρες, 100 πλήρη φυσίγγια και 10 ομοιώματα φυσιγγίων. Σε επακόλουθες έρευνες στην μοτοσυκλέτα του, στις δύο οικίες του και σε ειδικό χώρο στάθμευσης-αποθήκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο κρότου, πλήθος φυσιγγίων πυροβόλου όπλου, πλήθος τμημάτων και εξαρτημάτων όπλων καθώς και παρελκόμενα είδη αυτών, διόπτρα, σιγαστήρας, μαχαίρι και ειδικός εξοπλισμός για επεξεργασία μετάλλων.

opla

 

 

 

 

 

 

Τα πουλούσε στη «μαύρη» αγορά

Από τις παραγγελίες-παραλαβές που βρέθηκαν διαπιστώθηκε πως ο συλληφθείς δρούσε τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο, προχωρώντας σε παράνομη εισαγωγή όπλων και εξαρτημάτων από τις χώρες της Σλοβακίας, της Τσεχίας και της Γερμανίας, τα οποία εν συνεχεία τροποποιούσε και τα μετέτρεπε σε κανονικά πυροβόλα όπλα.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, στο πλαίσιο συνεργασίας με αστυνομικές Αρχές άλλων χωρών και διεθνείς αστυνομικούς οργανισμούς, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης του, καθώς και ο εντοπισμός της διαδρομής των όπλων εντός και εκτός χώρας, συνεχίζεται.

Πηγή: Reader.gr


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ