Εφημερίδα Κοινωνική

Γιάννης Μώραλης: «Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα την ανάπτυξη ενός ισχυρού πλέγματος για τη στήριξη των επιχειρήσεων της πόλης»

Γιάννης Μώραλης: «Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα την ανάπτυξη ενός ισχυρού πλέγματος για τη στήριξη των επιχειρήσεων της πόλης»
04 Νοεμβρίου 2020

Σε προηγούμενο φύλλο μας αναφερθήκαμε στη σημαντική πρωτοβουλία για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας που λαμβάνει ο Δήμος Πειραιά, με τη λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας.

Ας δούμε λοιπόν σήμερα τις δραστηριότητες του Κέντρου, το οποίο υποστηρίζεται από μια πολυμελή ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων και οι οποίες περιλαμβάνουν:

1. Παροχή οριζόντιας υποστήριξης σε οποιαδήποτε επιχείρηση ή δυνητικό επιχειρηματία ή επενδυτή απευθύνεται στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, με τη δωρεάν παροχή ενημερωτικού-πληροφοριακού υλικού και εργαλείων σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την επιχειρηματικότητα.

2. Παροχή εξατομικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον Δήμο Πειραιά. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται βάσει των πραγματικών αναγκών της επιχείρησης, όπως θα διαγνωστούν μετά από σχετική διαδικασία. Η επιλογή των επιχειρήσεων θα γίνεται κατόπιν υποβολής και εξέτασης αίτησης λήψης στήριξης.

3. Λειτουργία Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα εκπονήσει σειρά μελετών οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει τον Δήμο Πειραιά στην εφαρμογή της Στρατηγικής Γαλάζιας Ανάπτυξης.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε: «Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα την ανάπτυξη ενός ισχυρού πλέγματος για τη στήριξη των επιχειρήσεων της πόλης μας, αλλά και για νέους επιχειρηματίες. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αποτελεί για εμάς έναν από τους βασικότερους πυλώνες για την ανάπτυξη της πόλης μας. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα συνολικά 80 εκατομμύρια ευρώ που έχουμε διασφαλίσει μέσω της ΟΧΕ Πειραιά, περίπου 24 εκατομμύρια προωθούνται μέσα από μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών στο »επιχειρείν» και επιπροσθέτως αξιοποιούμε πόρους και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Μετά τη λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη »Blue Lab», συνεχίζουμε με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, με στόχο να παρέχουμε στις επιχειρήσεις όλη την απαραίτητη εξειδικευμένη γνώση, αξιόπιστες πληροφορίες και φυσικά συμβουλευτική υποστήριξη για να αντεπεξέλθουν σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Ειδικά τώρα που η οικονομία πλήττεται για ακόμα μια φορά εξαιτίας του κορωνοϊού, είναι πολύ σημαντικό οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Θα συνεχίσουμε ως δημοτική αρχή να εργαζόμαστε, προκειμένου να τονώσουμε την τοπική οικονομία και να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις στην πόλη μας που φέρνουν ανάπτυξη και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας».

Σημείωση: Η υποβολή των προτάσεων λήγει στις 20/11/2020 (ώρα 15.00). Περισσότερες πληροφορίες στο site του Δήμου Πειραιά.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ