Εφημερίδα Κοινωνική

Διήμερη εορτή Αγίων Αναργύρων Καλλιπόλεως

Διήμερη εορτή Αγίων Αναργύρων Καλλιπόλεως
03 Νοεμβρίου 2020

Διήμερο εορτασμό πραγματοποίησε ο ιερός ναός Αγίων Αναργύρων Καλλιπόλεως Πειραιά (Πλαΐτου 14) το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και Κυριακή 1η Νοεμβρίου εορτάζοντας τους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανών και τη μητέρα αυτών.

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου ανήμερα της εορτής το πρωί τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας έγινε χειροτονία νέου Διακόνου του Ανδρέα Σαβιολίδη, ο οποίος στις 10 Οκτωβρίου στην ιερά Μονή του Βαρνάβα είχε πάρει ρασοευχή σε μοναχό με το όνομα αυτού Αντώνιος από την Ηγούμενο της Ιερά Μονής Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Κρητικό.

Με την παρουσία των πιστών να αναφωνούν σε αυτόν «Άξιος, Άξιος»!

Την παραμονή της εορτής το απόγευμα, τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας χοροστατούντος του Πρωτοσίγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Νήφων Καπογιάννη, μετ’ άλλων ιερέων.

Μεταξύ αυτών των πιστών διακρίναμε τον πρόεδρο της ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος Μιχάλη Τσιφάκη, από την ΟΣΥΜΙΚ Πασχάλη Συρίγο, τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Κρητικό και τους: Αικατερίνη Μπίτση και Γαβρίλη Αμεραλή.

Ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Βάλβης είχε φροντίσει κατά το διήμερο του εορτασμού να υπάρχουν οι αποστάσεις και όλα τα προβλεπόμενα για την μη μετάδοση του κορωνοϊού.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ