Εφημερίδα Κοινωνική

Διαψεύσεις για τακτική… «ακορντεόν» – Κρίσιμο 10ήμερο: Τι σκέφτονται στην κυβέρνηση

 Breaking News

Διαψεύσεις για τακτική… «ακορντεόν» – Κρίσιμο 10ήμερο: Τι σκέφτονται στην κυβέρνηση
18 Νοεμβρίου 2020

Ανατροπή στην τακτική του «ακορντεόν» με πιθανά νέα μέτρα από την κυβέρνηση! Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός (ακόμη) για νέα περιοριστικά μέτρα ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτή τη φάση είναι η πιστή τήρηση των μέτρων από όλους τους πολίτες. Οι ίδιοι κύκλοι διαψεύδουν τα σενάρια για κλείσιμο των καταστημάτων που λειτουργούν νωρίτερα, ενώ σημειώνουν πως η πορεία πανδημίας, κυρίως στο μέτωπο των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Την Παρασκευή θα αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και η αποτελεσματικότητα των τελευταίων μέτρων, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες υπογραμμίζουν πως η βελτίωση της επιδημιολογικής καμπύλης θα είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο. «Το πότε θα αρθεί το lockdown θα εξαρτηθεί από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες 10 ημέρες», ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές. Για το πώς θα ανοίξει η οικονομία στην κυβέρνηση τονίζουν πως το συγκεκριμένο σχέδιο θα οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά, όπως συνέβη και μετά το lockdown του Μαρτίου. Σε κάθε περίπτωση, στο πρωθυπουργικό επιτελείο έχουν στόχο να επανεκκινήσει η οικονομία το Δεκέμβριο, με την προϋπόθεση ότι θα έχει μειωθεί αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ