Εφημερίδα Κοινωνική

Aντιδεοντολογικές «πρακτικές» διαπιστώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά – Επιστολή στον Υπουργό

Aντιδεοντολογικές «πρακτικές» διαπιστώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά – Επιστολή στον Υπουργό
09 Νοεμβρίου 2020

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, απέστειλε στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, την ακόλουθη επιστολή: «Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, που όλα τα καταστήματα λιανικής κλείνουν με απόφαση της Κυβέρνησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων και υπεραγορές τροφίμων έχουν το δικαίωμα να λειτουργούν κανονικά και να πωλούν παράλληλα διαρκή προϊόντα όπως ενδύματα, υποδήματα, εσώρουχα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού, εργαλεία, γραφική ύλη, βιβλία κ.λπ., είδη δηλαδή που διαθέτουν τα πληττόμενα κλειστά καταστήματά μας.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι, στην παρούσα συγκυρία, η δυνατότητα αυτή είναι αντιδεοντολογική και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τον μεγάλο τζίρο που ούτως ή άλλως καταγράφουν στις συνθήκες lockdown οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις από την πώληση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στους καταναλωτές.

Εκτιμούμε, ότι μια απόφαση απόσυρσης αυτών των προϊόντων τη δεδομένη χρονική στιγμή και για όσο διάστημα τα φυσικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά είναι επιβεβλημένη, θα είναι ένα βήμα προς τη κατεύθυνση υγιούς ανταγωνισμού και μια έμπρακτη απόδειξη σύμπνοιας, αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ