Εφημερίδα Κοινωνική

Αναστάτωση με την ξαφνική λειτουργία δομής προσφύγων στο Μοσχάτο – Οι ενέργειες του Δήμου

 Breaking News

Αναστάτωση με την ξαφνική λειτουργία δομής προσφύγων στο Μοσχάτο – Οι ενέργειες του Δήμου
03 Νοεμβρίου 2020

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για τη στέγαση μεταναστών σε πρώην ξενοδοχείο στην οδό Αθανασίου Διάκου στο Μοσχάτο, προέβη στις παρακάτω ενέργειες:

-Την Κυριακή 1/11/2020 επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου – Ταύρου ζητώντας ενημέρωση. Επισκέφθηκε το σημείο και συζήτησε με κατοίκους της περιοχής. Στο σημείο πήγε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Θανάσης Μελίστας.

-Ήδη από τη Δευτέρα το πρωί, ο Δήμαρχος με τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά και έγγραφη επιστολή του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Παναγιώτη Μηταράκη, ζήτησε αναλυτική ενημέρωση, εκφράζοντας διαμαρτυρία για την έλλειψη ενημέρωσης του Δήμου πριν οποιεσδήποτε ενέργειες.

-Επικοινώνησε με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης Ελλάδος.

-Απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Τουρισμού και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ζητώντας να ενημερωθεί ο Δήμος εάν το εν λόγω πρώην ξενοδοχείο έχει άδεια λειτουργίας σε ισχύ, λόγω της πολυετούς διακοπής λειτουργίας του.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ενημέρωσης, προκύπτουν τα εξής:

1) Πρόκειται για υλοποίηση προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

2) Τα άτομα που μεταφέρθηκαν στο σημείο αυτό είναι 79 και πρόκειται για αναγνωρισμένους πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων.

3) Ήρθαν με πλοίο charter από τα νησιά και είναι όλοι αρνητικοί στο τεστ covid-19.

4) Το πρόγραμμα προβλέπει παραμονή έως 8 εβδομάδες για κάθε άτομο.

Ήδη με εντολή του Δημάρχου, κλιμάκιο της Κοινωνικής Υπηρεσίας με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών, κα. Βασιλική Καραβία, και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Άκη Δείξιμο, μετέβη στο σημείο ζητώντας με γραπτή επιστολή από τον φορέα υλοποίησης, στοιχεία για τη δομή και τη λειτουργία στο συγκεκριμένο χώρο.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Ως Δημοτική Αρχή με σοβαρότητα αντιμετωπίζουμε το θέμα αυτό, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν. Σεβόμαστε τις ανθρώπινες ζωές και φυσικά τους συμπολίτες μας για αυτό προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Τονίσαμε στο Υπουργείο ότι όφειλε να είχε ενημερώσει τον Δήμο και την τοπική κοινωνία, την οποία αγνόησε. Τις επόμενες ημέρες, μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης που έχουμε ζητήσει, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να αντιμετωπίζουμε το θέμα αυτό, όπως και όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο, χωρίς άγχος για δημιουργία εντυπώσεων και ακραίων ενεργειών».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ