Εφημερίδα Κοινωνική

64 Χρόνια Μαρινέλλα: Ο Φρέντυ και οι 160.000 Μαρινέλλες

64 Χρόνια Μαρινέλλα: Ο Φρέντυ και οι 160.000 Μαρινέλλες
16 Νοεμβρίου 2020

Με λένε Φρέντυ… Γεννήθηκα στην Απείρανθο της Νάξου και η Μαρινέλλα βρέθηκε στα χέρια μου από τότε που ήμουν 7 ετών. Κέρδισα σ’ ένα πανηγύρι από ένα λαχνό ένα δίσκο της Μαρινέλλας με τον τίτλο «Σ’ αγαπώ» .Έτσι άρχισε και η δική μου αγάπη για ότι είχε σχέση με την Μαρινέλλα. Στάθηκα τυχερός: τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν ήμουν 11 ετών, οι γονείς μου δεν μου χάλασαν χατίρι και πήγαμε στη «Νεράιδα», όταν η Μαρινέλλα τραγουδούσε με τον Γιάννη Πάριο. Ήμουνα ευτυχισμένος και δεν έφυγα από την «Νεράιδα» , αλλά μόλις τελείωσε το πρόγραμμα. Ξαναείδα την Μαρινέλλα στα 16 μου χρόνια, στο Ηρώδειο, στη μουσική παράσταση «Γυναικών πάθη». Τρελαμένος την είδα στο καμαρίνι της, αλλά ήμουν τόσο αναστατωμένος που δεν μπορούσα να μιλήσω. Πάντως, από τότε άρχισε μια μεγάλη φιλία. Για τη Μαρινέλλα αφιέρωσα το χρόνο μου σε ότι είχε σχέση μαζί της: φωτογραφίες, δίσκοι, βίντεο, εφημερίδες, περιοδικά, προσωπικά της αντικείμενα. Το 1998, όταν έκανα με επιτυχία τα πρώτα μου βήματα στο τραγούδι, η Μαρινέλλα στεκόταν δίπλα μου. Τότε θριάμβευσε και πάλι στο Ηρώδειο με τη συναυλία «Η Μαρινέλλα τραγουδά και θυμάται». Όταν πήγα στο καμαρίνι της, εκείνη με θυμήθηκε και με αγκάλιασε, ενώ εγώ έτρεμα από τη χαρά μου. Μπόρεσα όμως να της πω: «Σ΄αγαπώ…» «Κι εγώ σ’αγαπώ», μου είπε εκείνη, «γιατί σε λένε Φρέντυ. Και το Φρέντυ πρωταγωνιστεί στη ζωή μου: Φρέντυ Γερμανός και Φρέντυ Σερπιέρης».

marinella-afierwma-2

 

 

 

 

 

 

 

Αργότερα, πάλι στο Ηρώδειο, η Μαρινέλλα αποθεώθηκε στη συναυλία «Με βάρκα το τραγούδι». Κι εγώ ενθουσιασμένος την ώρα που τραγουδούσε της φώναξα: «Δασκάλα…». Αυτό της άρεσε τόσο πολύ, που το κράτησε στη ζωντανή ηχογράφηση του δίσκου, όπου εξηγεί ότι εκείνη δασκάλα της θεωρεί την Σοφία Βέμπο.

Από εκεί κι έπειτα, όσο και να φαίνεται περίεργο, σιγά- σιγά, αλλά μεθοδικά και με ρυθμό καταιγιστικό , η ζωή μου γέμισε με χιλιάδες Μαρινέλλες: 160.000 φωτογραφίες της, που τις αγόρασα από φωτογράφους και φωτορεπόρτερ, από τον Ντίνο Διαμαντόπουλο και τον Κλεισθένη μέχρι τον Μεγαλοοικονόμου και την αγαπημένη μου Αλίντα Μαυρογένη. Κι ακόμα, εκτός από τη γνωστή της δισκογραφία, έχω εκατοντάδες σπάνιους δίσκους της Μαρινέλλας από Γαλλία, Γιουγκοσλαβία, Αμερική, Κύπρο κλπ. Και κάτι ακόμα… Πριν από λίγες, στις 11 Μαρτίου, κυκλοφόρησε ένα CD σε μουσική Λάκη Παπαδοπούλου με τίτλο «Παιχνίδια αγάπης» με τη Μαρινέλλα και με άλλους σταρ».

MARINELLA-680x365

 

 

 

 

 

 

Αυτή ήταν η «εξομολόγηση» του Φρέντυ Πυτιλάκη, στο διαμέρισμα του, που είναι κατάφορτο με χιλιάδες φωτογραφίες , δίσκους και αντικείμενα της Μαρινέλλας.

-Και ποιος είναι ο τελικός μεγάλος σου στόχος, Φρέντυ Πυτιλάκη;

-Στόχος μου είναι να κάνω ένα Κέντρο Έρευνας Τέχνης και Πολιτισμού, αφιερωμένο στη ζωή και στο έργο της Μαρινέλλας. Το ονειρεύομαι , το υπόσχομαι και θα το κάνω!

marinella

 

 

 

 

 

 

 

 

 

marinella1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΛΟΙΠΟΝ bar bar


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ