Εφημερίδα Κοινωνική

Βασίλης Βατίστας: Η δημοτική Αρχή Περάματος του Γιάννη Λαγουδάκη έχει «καταργήσει» τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

 Breaking News

Βασίλης Βατίστας: Η δημοτική Αρχή Περάματος του Γιάννη Λαγουδάκη έχει «καταργήσει» τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου
31 Οκτωβρίου 2020

Τη συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ και του δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκη στο Δήμο Περάματος, να θέσει υπό «κατάργηση» τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να συμβάλει απερίσπαστος στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου που εφαρμόζει η  κυβέρνησης της ΝΔ, ανέδειξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή στην (κεντρική) πλατεία Ηρώων της πόλης.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλης Βατίστας: «Η Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα του Γιάννη Λαγουδάκη επιδιώκοντας να μην κουνιέται φύλλο στην πόλη μας έφτασε να παραλύσει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου υιοθετώντας από τον περασμένο Μάρτη συνεδριάσεις δια περιφοράς μέσω τηλεφώνου. Δηλαδή χωρίς να έχει την δυνατότητα ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να αιτιολογήσει την θέση του, να κάνει ερωτήσεις κ.ο.κ., δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας και η ακριβής αποτύπωση των θέσεων και ψηφοφοριών». Ανέφερε ότι έχει εντοπιστεί άλλωστε, άλλα να ψηφίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και άλλα να ανακοινώνονται ως αποφάσεις, όπως έγινε με τα χρήματα σχολικών της Σχολικής Επιτροπής.

Σημείωσε ότι η δημοτική αρχή έχει αρωγό όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις «όλων των αποχρώσεων». Έτσι η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ με τους  συνοδοιπόρους της, κουκουλώνει τις τεράστιες ανάγκες στην Παιδεία με πολλά σχολεία να αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα τόσο σε κενά από την έλλειψη εκπαιδευτικών, όσο και σε υποδομές, τις τρομακτικές ελλείψεις στην υγεία, την εξάπλωση της ανεργίας και της φτώχειας, τα κομμένα ρεύματα και πάει λέγοντας, ενώ προσφέρει πλήρη κάλυψη στους επιχειρηματικούς ομίλους (εταιρίες πετρελαιοειδών, «Cosco» κ.ο.κ.). Έχει αφήσει στο έλεος της βρόμας την δομή προσφύγων και μεταναστών στο Σχιστό, για την καθαριότητα της οποίας είναι υπεύθυνη.

Από πάνω δημοτική αρχή και ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν ακάθεκτοι την …αγαστή συνεργασία τους με τον εκλεγμένο στο δημοτικό συμβούλιο, με το ψηφοδέλτιο της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ακριβώς την επομένη της απόφασης του δικαστηρίου που χαρακτήρισε το ναζιστικό μόρφωμα εγκληματική οργάνωση, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κατέθεσαν έγγραφο απαιτώντας την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, όμως μέχρι και τώρα η δημοτική αρχή δεν έχει βγάλει άχνα. Να σημειωθεί ότι τρεις μέρες πριν την έκδοσης της απόφασης ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, δήμαρχος Γ. Λαγουδάκης έδωσε εντολή να σβηστούν συνθήματα πριν ακόμα στεγνώσει η μπογιά τους επειδή ανέγραφαν την φράση «οι ναζί στην φυλακή»! Ο ίδιος βέβαια ουδέποτε ενοχλήθηκε από συνθήματα που έγραφαν κατά καιρούς τα φασιστοειδή τα οποία έσβηναν εργαζόμενοι και σωματεία της πόλης.

Ο Βασίλης Βατίστας επισήμανε ότι  οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», βρίσκονται αταλάντευτα στο πλευρό των εργατικών, λαϊκών οικογενειών του Περάματος, των σωματείων, των μαζικών φορέων, απευθύνοντας και από τη θέση αυτή το κάλεσμα στον περαματιώτικο λαό που η αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ., των δημοτικών και περιφερειακών τους αρχών τον έχουν καταδικάσει να «ζει σε μία πόλη υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά, με τα καζάνια του θανάτου να απειλούν τη ζωή του, με την ανεργία να βαράει κόκκινο, που είναι αθωράκιστη από πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να δώσει την κατάλληλη απάντηση με την οργάνωση της πάλης του.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ