Εφημερίδα Κοινωνική

Τροχαία Αττικής: 225 αστυνομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία – 119 παραβάσεις

Τροχαία Αττικής: 225 αστυνομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία – 119 παραβάσεις
02 Οκτωβρίου 2020

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για τη διασφάλιση αυξημένου επιπέδου Οδικής Ασφάλειας κατά τη μεταφορά μαθητών από και προς σχολικά συγκροτήματα, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πρωινές και μεσημβρινές ώρες της 30-9-2020, ειδική εξόρμηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ελέγχθηκαν -225- οχήματα μεταφοράς μαθητών και βεβαιώθηκαν συνολικά -119- παραβάσεις και αναλυτικά:

-107-για παραβίαση της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου,

-1- παράβαση για μη χρήση προστατευτικής μάσκας από οδηγό και

-11-παραβάσειςγια υποκλοπή μεταφορικού έργου από Ι.Χ.Ε. αυτ/τα (τύπου VAN ) και μη τήρηση προϋποθέσεων εκμίσθωσης Ι.Χ.Ε. αυτ/των με οδηγό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια των τροχονομικών ελέγχων, εντοπίσθηκαν -11- Ι.Χ.Ε. αυτ/τα (τύπου VAN ), με τα οποία διαπιστώθηκε ότι διενεργείτο μεταφορά μαθητών προς σχολικά συγκροτήματα.

Σε βάρος των οδηγών και των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, για παραβίαση των διατάξεων περί διενέργειας επιβατικών μεταφορών με κόμιστρο οι οποίες έχουν ανατεθεί σε άλλο φορέα.

Επιπρόσθετα σε κάθε οδηγό βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο και αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας (πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας) του κάθε οχήματος, για μη τήρηση των προϋποθέσεων εκμίσθωσης Ι.Χ.Ε. αυτ/των με οδηγό.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ