Εφημερίδα Κοινωνική

Θεσσαλονίκη: Ένταση στην λαϊκή της Κανάρη – Επιστολή Στράτου Σιμόπουλου

Θεσσαλονίκη: Ένταση στην λαϊκή της Κανάρη – Επιστολή Στράτου Σιμόπουλου
02 Οκτωβρίου 2020

Πρόστιμα 1500 ευρώ σε παραγωγούς και εμπόρους επέβαλαν το πρωί της Πέμπτης 1/10/2020 αστυνομικοί που βρέθηκαν για ελέγχους στην λαϊκή αγορά στην οδό Κανάρη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως δεν τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Ακολούθησε ένταση μεταξύ της αστυνομίας και των παραγώγων. Οι πάγκοι μαζεύτηκαν και οι διαμαρτυρίες εμπόρων και παραγωγών ήταν έντονες.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, απέστειλε επιστολή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα, στην οποία αναφέρει:

«Σήμερα η δημοτική αστυνομία, εφαρμόζοντας το νόμο, επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά της οδού Κανάρη και επέβαλε πρόστιμα σε αρκετούς πωλητές για μη τήρηση της απόστασης των τριών μέτρων μεταξύ των πάγκων.

Ερωτώ την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη κ.Πατουλίδου γιατί δεν λύνει το υπαρκτό πρόβλημα της έλλειψης χώρου προχωρώντας όλες εκείνες τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να εφαρμοσθεί , όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, το μέτρο του 50-50.Δηλαδή ποσοστό 50% των πωλητών κάθε λαϊκής να προσέρχεται μία μέρα της εβδομάδος στη συγκεκριμένη λαϊκή και το υπόλοιπο ποσοστό να προσέρχεται την ίδια μέρα της επόμενης εβδομάδος. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι δήμοι δεν μπορούν πλέον να «αντέξουν» περαιτέρω χωρική επέκταση των λαϊκών αγορών. Βέβαια, το τέλος ημερήσιας προσέλευσης θα καταβάλλεται με ανάλογο τρόπο.

Ερωτώ ακόμη, γιατί δεν χρησιμοποιούνται οι πόροι από το παραπάνω ανταποδοτικό τέλος ώστε να βελτιωθεί οργανωτικά η χαοτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις λαϊκές αγορές, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα το ύψος των προς διάθεση κονδυλίων.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ