Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΟΚ στην Νίκαια: Καθηγητής μαχαίρωνε με μανία σκύλο στη μέση του δρόμου – Προσοχή σκληρές εικόνες

ΣΟΚ στην Νίκαια: Καθηγητής μαχαίρωνε με μανία σκύλο στη μέση του δρόμου – Προσοχή σκληρές εικόνες
13 Οκτωβρίου 2020

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα κακοποιήσεων στην Ελλάδα και λίγες μόλις ημέρες μετά τον 55χρονο υπάλληλο της ΔΕΗ που ακρωτηρίασε με τανάλια τον σκύλο του στα Χανιά.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που προχώρησε σε καταγγελία, το πρωί στις 8:30 περίπου επί της οδού Άγγελου Σικελιανού στην Άνω Νεάπολη Νικαίας είδε τον φερόμενο ως δράστη πεσμένο στην άσφαλτο και τον δικό του δεσποζόμενο σκύλο τρία τετράγωνα μακριά να σέρνει το λουρί του.

Έτρεξε για να τον συνδράμει νομίζοντας ότι έπεσε και τότε διαπίστωσε, όπως είπε στο SKAI.gr, ότι είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα με το δεξί του χέρι σε ένα λευκό μεγαλόσωμο σκύλο και με το αριστερό του χέρι μαχαίρωνε τα πλευρά του σκύλου από την αριστερή πλευρά. Μαχαίρωνε το άτυχο ζώο με τέτοιο μένος που τρύπησε τον πνεύμονα του σκύλου. Ο σκύλος ήταν ημιλιπόθυμος γιατί είχε χάσει πάρα πολύ αίμα, ωστόσο, ο δράστης δεν σταματούσε.

Ένας άλλος γείτονας εκείνη την στιγμή χτυπούσε το σκυλί με σιδερένιο σκουπόξυλο στο κεφάλι. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα και όσα καταγγέλλει στο SKAI.gr, ότι δεν σταματούσαν να μαχαιρώνουν και να χτυπάνε το σκυλί μέχρι που χτύπησαν δύο εκ των παρευρισκομένων. Μετά ήρθε η αστυνομία που είχε φωνάξει κατόπιν δύο τηλεφωνημάτων, ο ένας πέταξε το σκουπόξυλο και απομακρύνθηκε λέγοντας ότι δε γνωρίζει κάτι για το περιστατικό και ο άλλος πήρε το σουγιά, τον έβαλε στην τσέπη του και πήγε στο σπίτι του.

Η αστυνομία πήγε στην πόρτα του σπιτιού και του χτυπούσε το κουδούνι και αυτός έλεγε ότι δεν ανοίγει και ότι δε γνωρίζει γιατί τον αναζητούν. Τότε ήρθε η σύζυγός του, η οποία είναι δασκάλα σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, και άνοιξε την πόρτα του γκαράζ και μπήκε μαζί της και ένας αστυνομικός. Ο αστυνομικός έπεισε τον φερόμενο ως δράστη να βγει από το σπίτι και ακολούθησε η αυτόφωρη διαδικασία.

 

 

Η σύζυγός του τον δικαιολογούσε, έλεγε στους αστυνομικούς ότι “το κωλόσκυλο φταίει που επιτέθηκε” ενώ η ίδια δεν ήταν μπροστά και ο σύζυγός της κυκλοφορεί, σύμφωνα πάντα με τους γείτονές του, μονίμως με σουγιά. Σημειωτέο ότι το σκυλί το είχαν δει στη γειτονιά λίγη ώρα πριν, ήταν εξαιρετικά φιλικό με άλλα ζώα και ανθρώπους.

Ακόμη και μετά τον τραυματισμό του ήταν πολύ συνεργάσιμο για να το πιάσουν και όπως μας τόνισε αυτόπτης μάρτυρας, του πιέζαν την πληγή για να ανακόψουν την αιμορραγία κι εκείνο ενώ πονούσε πολύ δεν έκανε ούτε καν απόπειρα να τους δαγκώσει. Επίσης, ούτε ο δεσποζόμενος σκύλος του φερόμενου ως δράστη είχε την παραμικρή αμυχή.

Όπως τονίζουν γείτονες του φερόμενου ως δράστη, ο συγκεκριμένος καθηγητής απειλεί τους φιλόζωους κατοίκους και έχει προβεί σε μήνυση γιατί ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα. Μάλιστα μετά την έλευση της Αστυνομίας και την καταγγελία που βρισκόταν σε εξέλιξη, ο φερόμενος ως δράστης απειλούσε τους αυτόπτες μάρτυρες λέγοντας: “Εγώ έχω πάντα πάνω μου σουγιά γιατί έχω κακούς γείτονες και πρέπει να προσέχω”.

Χαρακτηριστικό είναι ότι είχαν σταματήσει δεκάδες κόσμου, όμως πλην των ανθρώπων που τον κατήγγειλαν κανείς άλλος δεν κάλεσε την αστυνομία. Αυτή τη στιγμή το σκυλί βρίσκεται στο ΔΙΚΕΠΑΖ σε κρίσιμη κατάσταση και χειρουργείται και ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου. Το σκυλί φορούσε μπλε λουρί, είναι λευκού χρώματος και μεγαλόσωμο και ίσως το αναζητά κάποιος.

Η ανάγκη για την δημιουργία ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου πλέον είναι αναγκαία όσο ποτέ.

 

Πηγή: skai.gr


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ