Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΕΒΕ: Παρεμβάσεις και προτάσεις για τα δημοτικά τέλη επιχειρήσεων

 Breaking News

ΣΕΒΕ: Παρεμβάσεις και προτάσεις για τα δημοτικά τέλη επιχειρήσεων
01 Οκτωβρίου 2020

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε, ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων στο πλαίσιο έμπρακτης στήριξης των μελών του και των επιχειρήσεων γενικότερα, μετά την ψήφιση του Ν. 4647/19-άρθρο 51.2, έχει ξεκινήσει, υπό το συντονισμό του Οικονομικού Επόπτη του Συνδέσμου κ. Συμεών Διαμαντίδη, μία συστηματική και συνεχή προσπάθεια επίλυσης του σοβαρού ζητήματος της διαμόρφωσης και επιβολής αυξημένων δημοτικών τελών, με παρεμβάσεις και συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους, Κυβέρνηση, ΚΕΔΕ, Δημάρχους και λοιπούς επιχειρηματικούς φορείς ώστε να υπάρξει ενισχυμένη και ενιαία διεκδίκηση του δίκαιου αυτού αιτήματος προς όφελος των επιχειρήσεων.

Με δύο νέες παρεμβάσεις και συγκεκριμένες προτάσεις του προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και το Υπουργείο Εσωτερικών ο ΣΕΒΕ κατέθεσε αντίστοιχα αιτήματα:

  • για τη μείωση των συντελεστών των δημοτικών τελών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της κατάρτισης και κατάθεσης το επόμενο διάστημα των προϋπολογισμών των Δήμων όλης της χώρας για το έτος 2021, και,
  • τη μεταφορά του χρόνου υπολογισμού και καταβολής των όποιων διαφορών στις χρεώσεις για τα νέα τετραγωνικά μέτρα σύμφωνα με το Ε9 στις 01.01.21 (και όχι από 01.01.20) βάσει του άρθρου 51 παρ. 2 του Ν. 4647/19.

Με τη δήλωση εξίσωσης των τετραγωνικών μέτρων κάθε επιχείρησης με το Ε9 θα δηλωθούν από τις επιχειρήσεις πολλαπλάσια μέτρα από τα μέχρι σήμερα δηλωθέντα. Ο ΣΕΒΕ τονίζει τον άδικο χαρακτήρα του μέτρου, αφού, λόγω της αναδρομικότητας, οι Δήμοι θα χρεώσουν στις επιχειρήσεις πολλά τμ με τους υψηλούς συντελεστές που έχουν ψηφιστεί το 2019. Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις κληθούν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε δημοτικά τέλη για το 2020 και μάλιστα αναδρομικά, θα δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι έχουν ήδη πληγεί από τις επιπτώσεις του COVID-19, οι οποίες συνεχίζονται, έχουν μειωμένη ρευστότητα και κάθε νέα επιβάρυνση και μάλιστα άδικη θα αποτελέσει γι’ αυτές νέο πλήγμα με επιπτώσεις στις ίδιες, στην οικονομία και στην απασχόληση.

Τέλος, ο ΣΕΒΕ δηλώνει ότι οι παρεμβάσεις του θα συνεχιστούν με την προσδοκία αποτροπής ή σε κάθε περίπτωση περιορισμού ενός ακόμη αντικινήτρου για τις παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ