Εφημερίδα Κοινωνική

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: 100 υγειονομικοί λείπουν με αναρρωτική άδεια γιατί έχουν κορωνοϊό (βίντεο)

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: 100 υγειονομικοί λείπουν με αναρρωτική άδεια γιατί έχουν κορωνοϊό (βίντεο)
02 Οκτωβρίου 2020

Για τα κρούσματα κορωνοϊού στα νοσοκομεία μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (2/10) ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τους πέντε υγειονομικούς που διαπιστώθηκε πως είναι θετικοί στο «Σωτηρία».

Όπως είπε 100 συνάδελφοί του λείπουν με αναρρωτική άδεια επειδή νοσούν από κορωνοϊό.

«Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν σημειωθεί πάνω από 250 περιστατικά, πολλά εξ αυτών ασυμπτωματικά» δήλωσε και τόνισε πως αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας είναι να γίνεται τεστ κορονοϊού μια φορά το μήνα, ενώ εξήγησε πως τους έχει γίνει μόνο μια φορά μετά την καλοκαιρινή άδεια.

«Δεν μπορούμε να πληρώνουμε το τεστ από την τσέπη μας» είπε και εξήγησε πως «σε όλη την Ευρώπη γίνεται τεστ στους υγειονομικούς μία φορά τον μήνα».

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» εργαζόμενοι προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό και τώρα βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές τους, εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και σημείωσε πως «πρόκειται για έναν θωρακοχειρουργό, δύο αναισθησιολόγους και δύο νοσηλεύτριες».

Αναφερόμενος στον χειρουργό από τη θωρακοχειρουργική πτέρυγα που βρέθηκε θετικός στον ιό, ενώ ήταν ασυμπτωματικός επεσήμανε πως εργαζόταν κανονικά και ερχόταν σε επαφή με κόσμο μέχρι που το τεστ του έδειξε πως έχει κορωνοϊό.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ