Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΕΣΥΔΑΠ: Συνεχίζουμε την προσπάθεια υπέρ των αδέσποτων ζώων

 Breaking News

ΠΕΣΥΔΑΠ: Συνεχίζουμε την προσπάθεια υπέρ των αδέσποτων ζώων
04 Οκτωβρίου 2020

Για την 4η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρ. Γουρδομιχάλης δήλωσε :

«Στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ζώα, η φροντίδα, η προστασία τους καθώς και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Στα πλαίσια αυτά η αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα έχει αναλάβει το κύριο βάρος της φροντίδας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων.

Παρά τα λάθη, τις ελλείψεις, τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, την πανδημία και την ελάχιστη, μέχρι πρόσφατα, κρατική χρηματοδότηση η δράση της αυτοδιοίκησης είναι αναντικατάστατη.

Στο Λεκανοπέδιο η συνδυασμένη συλλογική προσπάθεια του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά και των 19 Δήμων – μελών του έχει σημαντικά αποτελέσματα υπέρ των αδέσποτων.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκε ο αριθμός των 42.000 τραυματισμένων, άρρωστων, δηλητηριασμένων και κακοποιημένων αδέσποτων από τις περιοχές των 19 Δήμων – μελών μας, που νοσηλεύτηκαν στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων από την ίδρυση και λειτουργία του το 2003.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια υπέρ των αδέσποτων ζώων με καλύτερες πλέον προϋποθέσεις.

Στο μοναδικό στη χώρα ΔΙΚΕΠΑΖ και στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του των 6 στρεμμάτων τα αλλάζουμε όλα.

Είναι σε εξέλιξη διαγωνισμοί για την υλοποίηση επενδύσεων πλέον του 1.000.000 ευρώ, όπως:

- Ριζική ανακατασκευή του Α’  τομέα παραμονής και εκτόνωσης με χρήση αποκλειστικά ανοξείδωτων υλικών

- Επέκταση του κτηνιατρείου

- Νέα χειρουργικά τραπέζια

- Νέος κτηνιατρικός εξοπλισμός (αιματολογικούς και βιοχημικούς αναλυτές, ψηφιακά ακτινογραφικά μηχανήματα, συσκευές υπερήχων, οθόνες παρακολούθησης παραμέτρων της υγείας των ζώων, κλιβάνους αποστείρωσης κλπ)

- Δεκάδες νέοι ανοξείδωτοι κλωβοί ανάρρωσης

- Πλήρες οδοντιατρικό σετ για την οδοντική φροντίδα των αδέσποτων

- Νέα ηλεκτρογεννήτρια για την εξασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας των χειρουργείων σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης

- Νέα κλιματιζόμενα ασθενοφόρα

- Ριζική ανακατασκευή των χώρων διαβίωσης των ζώων

- Νέος αποτεφρωτήρας για την αξιοπρεπή διαχείριση των νεκρών αδέσποτων

- Προμήθεια ειδικού οχήματος μεταφοράς νεκρών ζώων

- Νέα έκδοση επικαιροποιημένου ενημερωτικού υλικού σχετικά με τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα.

Ταυτόχρονα προωθούμε την αποτελεσματικότερη στήριξη των αδέσποτων ζώων, ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες από την κλιμακούμενη κρίση λόγω της πανδημίας.

Σε στενή συνεργασία με φιλοζωϊκά σωματεία και ομάδες αλλά και με μεμονωμένους φιλόζωους θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να κάνουμε ότι είναι δυνατόν υπέρ των αδέσποτων ζώων.»


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ