Εφημερίδα Κοινωνική

Παγώνη: Ρεβεγιόν σημαίνει συνωστισμός, ξεχάστε τα!

Παγώνη: Ρεβεγιόν σημαίνει συνωστισμός, ξεχάστε τα!
14 Οκτωβρίου 2020

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά όπως… Πάσχα τις μέρες του κορωνοϊού. Το μήνυμα της Ματίνας Παγώνη, προέδρου της ΕΙΝΑΠ, είναι ξεκάθαρο: αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας γιατί τα άλλα (λέγε με και ρεβεγιόν) είναι… συνωστισμός!

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας» τόνισε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (14.10.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η Ματίνα Παγώνη.

Ξεκαθάρισε ότι για να κάνουμε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα πρέπει να έχουμε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. «Ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα (κρουσμάτων), αν προσπαθήσουμε μπορούμε να πετύχουμε διψήφια νούμερα» είπε.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ χαρακτήρισε απίθανο σενάριο το ενδεχόμενο για 1.000 με 2.000 κρούσματα την ημέρα. «Εάν όντως ισχύσουν (τόσα κρούσματα,) τα πράγματα θα είναι παρά πολύ δύσκολα» προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε στις γιορτές.

«Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι πηγή μετάδοσης όταν είναι ο ένας πάνω στο άλλο και το χειμώνα τα παράθυρα δε θα είναι ανοιχτά… Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα και στο σπίτι» σημείωσε.

Αναφερόμενη στις μάσκας, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι «αν δε φοράμε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, τα πράγματα δυσκολεύουν», κάνοντας λόγο για πολύ ελαφρά κάμψη κρουσμάτων στην Αττική που δεν αρκεί. «Η μάσκα θα βοηθήσει πολύ και στη γρίπη» είπε.

Σε ό,τι αφορά στα συμπτώματα της γρίπης και της covid-19 (την οποία προκαλεί ο κορωνοϊός), η Ματίνα Παγώνη είπε ότι «στη γρίπη είναι λίγο διαφορετικά, απλό συνάχι, δεν έχουμε δύσπνοια. Στην COVID αναπτύσσεται πυρετός πάνω από 38, αλλά ξεκινάει με δέκατα, κάποιος δεν το συνειδητοποιεί αμέσως». Κάλεσε δε τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο της γρίπης.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ