Εφημερίδα Κοινωνική

Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Βαριές ποινές μετά τη μαζική απόρριψη για ελαφρυντικά

 Breaking News

Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Βαριές ποινές μετά τη μαζική απόρριψη για ελαφρυντικά
12 Οκτωβρίου 2020

Το δικαστήριο επίσης δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ούτε και για πρώην βουλευτές της ΧΑ που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη – και όχι για διεύθυνση- σε εγκληματική οργάνωση, διευρύνοντας κατά πολύ τον αριθμό εκείνων που αντιμετωπίζουν πλέον σαφή κίνδυνο να φυλακιστούν.

Για τους μόνους που αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ήταν οι πρώην βουλευτές Μπούκουρας, Αλεξόπουλος, Αρβανίτης και Μίχος για τους οποίους όλα δείχνουν πως η τελική κρίση του δικαστηρίου θα είναι ευνοϊκότερη.

Επίσης κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, τους συνεργούς του στο φόνο αλλά και σε άλλα επιχειρησιακά στελέχη (πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος) αλλά και στελέχη της ΧΑ (πλην των πολιτικών) που είχαν σημαντική συμμετοχή στις εγκληματικές δράσεις της ΧΑ.

Μόνον για δέκα κατηγορούμενους με επιμέρους και περιφερειακές δράσεις στις εγκληματικές πράξεις το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Γιατί υπέβαλαν εξαίρεση στο παρά πέντε

lagos

 

 

 

 

 

 

 

Αίσθηση έχει προκαλέσει η μεθόδευση του Ιωάννη Λαγού ευρωβουλευτή να υποβάλλει μέσω του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Πλεύρη αίτημα για συνολική εξαίρεση του δικαστηρίου, πλην της Εισαγγελέως, για λόγους μεροληψίας και διότι με τη στάση του – όπως είπε- επέτρεψε την παρουσία πολιτικών στη δίκη και σχόλια εκτός αυτής με αποτέλεσμα να κινεί υποψήφιες για μεροληψία.

Το αίτημα εξαίρεσης θα εξεταστεί εντός της ημέρας,είτε από άλλη δικαστική σύνθεση, είτε από το ίδιο το δικαστήριο, αν κριθεί ότι είναι «προδήλως αβάσιμο». Σε κάθε περίπτωση έχει ήδη οδηγήσει σε καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης, ενώ νομικοί και δικαστικοί εκτιμούν ότι το αίτημα αυτό υποβλήθηκε στο παραπέντε σε μια απέλπιδα προσπάθεια των πολιτικών της ΧΑ να επιτύχουν αλλαγή της σύνθεσης του δικαστηρίου για να γλυτώσουν τη φυλακή.

Και τούτο, διότι ακόμα κι αν γίνει δεκτό το αίτημα οι δικαστές που θα οριστούν θα οριστούν για τα επόμενα στάδια της δίκης.

Πρόκειται λοιπόν για προσπάθεια να τεθεί το δικαστήριο εκτός για προφανείς λόγους.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ