Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου -Στο «τραπέζι» τα νέα μέτρα

 Breaking News

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου -Στο «τραπέζι» τα νέα μέτρα
20 Οκτωβρίου 2020

Στο Μέγαρο Μαξίμου για έκτακτη σύσκεψη βρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Χαρδαλιά, τον Βασίλη Κικίλια και τον Παναγιώτη Αρκουμανέα μετά το νέο ρεκόρ των 667 κρουσμάτων.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία που καταγράφει ο κορωνοϊός στη χώρα μας και το πως θα αντιμετωπιστεί η διασπορά του.

Στη σύσκεψη στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Σωτήρης Τσιόδρας, έγινε επισκόπηση των δεδομένων της πανδημίας, σε συνέχεια των στοιχείων που παρουσιάστηκαν νωρίτερα στο υπουργείο Υγείας.

Η σύσκεψη έληξε λίγο πριν τις 20:00 και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συνεκλήθη απόψε και όχι αύριο, επειδή ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ελήφθησαν ακόμη συγκεκριμένες αποφάσεις. Το πιθανότερο είναι να παρατηρηθεί η επιδημιολογική καμπύλη τα επόμενα 1-2 εικοσιτετράωρα και τότε να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις οι οποίες -σε κάθε περίπτωση- θα είναι τοπικού χαρακτήρα.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι ιδιαίτερα επιβαρυμένες είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Κοζάνη, τα Ιωάννινα και η Καστοριά. Ζητήθηκε, δε, από τους πολίτες σε αυτές τις περιοχές ιδιαίτερη προσοχή.

Λίγο αργότερα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Χαρδαλιάς, συμπλήρωσε στις επικίνδυνες περιοχές την Βοιωτία.  Ενώ για την Αττική είπε ότι επιβαρυμένοι είναι ο κεντρικός τομέας και ο δυτικός. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «η Αττική βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση αλλά σε λίγα 24ωρα μπορεί αυτό να ανατραπεί».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ