Εφημερίδα Κοινωνική

Γνωστός αθλητής φέρεται να συμμετέχει σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

 Breaking News

Γνωστός αθλητής φέρεται να συμμετέχει σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών
04 Οκτωβρίου 2020

Ένα μεγάλο κύκλωμα στο οποίο φέρεται να συμμετέχει γνωστός αθλητής και η 27χρονη εντυπωσιακή Ελληνίδα σύντροφος του που διακινούσε αλλοδαπούς μετανάστες στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου, σύμφωνα με το protothema.gr.

Ο αθλητής και η σύντροφός του αναζητούνται.

Τα μέλη του κυκλώματος, προμήθευαν αλλοδαπούς με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, προκειμένου να τους διευκολύνουν είτε για να αναχωρήσουν παρανόμως και να μεταβούν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» , είτε να παραμείνουν παράνομα στην Ελλάδα αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, οι αστυνομικοί, από την έφοδο που πραγματοποίησαν στο στρατηγείο του κυκλώματος στο κέντρο της Αθήνας, βρήκαν και κατέσχεσαν μπλοκάκι σημειώσεων στο οποίο αναγράφονται διάφορα χρηματικά ποσά και οι «ταρίφες» των ταξιδιωτικών εγγράφων οι οποίες ανέρχονται σε 3.000 ευρώ για κάθε δελτίο ταυτότητας και 5.000 ευρώ για κάθε διαβατήριο.

Η σύλληψη

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης, η αρχή του τέλους για το κύκλωμα σημειώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν έφθασαν στα γραφεία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αερολιμένα πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος στο οποίο ενεργό ρόλο φέρεται να έχει ο γνωστός αθλητής. Η πληροφορία κρίθηκε ως άκρως σημαντική και αμέσως οι έμπειροι αστυνομικοί κατέστρωσαν σχέδιο για να τους βάλουν στο χέρι. Και την 1η Οκτωβρίου το κατάφεραν. «Κατόπιν πολυήμερων ερευνών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσής Αερολιμένα την 17:15 ώρα της 01/10/2020 οι: Α) αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ 1984 κάτοικος Αθήνας Αχαρνών κάτοχος Ελληνικού Ταξιδιωτικού Εγγράφου Travel Document της Σύμβασης του 1951 και Άδειας Διαμονής Ελλάδας, Β) αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας 1993 στην κάτοικος Αθήνας κάτοχος Διαβατηρίου Αλγερίας και ληγμένου Δελτίου Αιτούντος Διεθνούς Προστασίας, με κατηγορούμενοι για παράβαση των άρθρων 29 § 5 και 29 § 7 του Ν. 4251/14 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και Λοιπές Διατάξεις» σε συνδυασμό με άρθρο 45 Π.Κ. «Συναυτουργοί», Γ) αλλοδαπός (κατά δήλωσή του) υπήκοος Συρίας 1997 στη Συρία, αγνώστου διαμονής, Δ) αλλοδαπή (κατά δήλωσή της) υπήκοος Συρίας 1984 στη Συρία, αγνώστου διαμονής, αμφότεροι κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 29 § 7 του Ν. 4251/14 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και Λοιπές Διατάξεις» και του άρθρου 83 § 1 του Ν.3386/2005 «Περί Αλλοδαπών», και την 13:30 ώρα της (02/10/20) ο Ε) αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας 1947 στην Αλγερία, κάτοικος Αθηνών κάτοχος Διαβατηρίου Αλγερίας και Άδειας Διαμονής Γαλλίας, κατηγορούμενος για παράβαση άρθρου 29 § 7 του Ν. 4251/14 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και Λοιπές Διατάξεις».

Τα δύο μέλη του κυκλώματος όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό «Την 13:30΄ ώρα της 01/10/20 εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας οι Α και Β να βρίσκονται εξωτερικά της πύλης 2 των αναχωρήσεων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση, καθόσον είχαν θεαθεί και το προηγούμενο χρονικό διάστημα να περιφέρονται στο ίδιο σημείο και στη συνέχεια να αποχωρούν από τον αερολιμένα από κοινού. Περί την 13:35΄ ώρα, οι ανωτέρω πλησίασαν καθίσματα που βρίσκονταν στο σημείο και στα οποία κάθονταν οι Γ και Δ, ενώ ταυτόχρονα έκαναν προεπισκόπηση του χώρου. Αφού συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ο Α έβγαλε από την τσέπη του παντελονιού του δύο ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία παρέδωσε στην Δ και ταυτόχρονα ο Β παρέδωσε στον Γ επίσης ένα ταξιδιωτικό έγγραφο. Στη συνέχεια οι Α και Β συνόδευσαν τους Γ και Δ ως το σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης στην «Intra Schengen» περιοχή, όπου τους παρέδωσαν και κάρτες επιβίβασης προκειμένου να διέλθουν και να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό Ευρωπαϊκή χώρα.

ΠΗΓΗ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ