Εφημερίδα Κοινωνική

Γεμίζουν οι ΜΕΘ από ασθενείς με κορωνοϊό – Στα επίπεδα του Απριλίου οι διασωληνωμένοι

 Breaking News

Γεμίζουν οι ΜΕΘ από ασθενείς με κορωνοϊό – Στα επίπεδα του Απριλίου οι διασωληνωμένοι
08 Οκτωβρίου 2020

Στον περασμένο Απρίλιο, στην πρωτόγνωρη και σκληρή φάση της επιδημίας κορωνοϊού που έπληττε (και) τη χώρα μας, παραπέμπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ιδίως σε ό,τι αφορά τους διασωληνωμένους και τους νεκρούς λόγω της λοίμωξης covid-19.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων -436- δείχνει πως το κύμα του κορωνοϊού παραμένει σε σταθερό αλλά υψηλό σημείο, όπως ακριβώς το είχε επισημάνει από την περασμένη εβδομάδα ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας είχε αναφέρει πως η επιδημία φαίνεται να σταθεροποιείται στα περίπου 400 κρούσματα. Αλλο σταθερό πλην μελανό σημείο της επιδημίας είναι η πρωτιά της Αττικής σε νέα κρούσματα για δεύτερο μήνα – σήμερα καταγράφηκαν 219 νέα περιστατικά μόλυνσης με κορωνοϊό. Πρόκειται για στοιχεία που φέρνουν όλο και πιο κοντά το μέτρο της μάσκας σε όλους τους χώρους.

Ωστόσο, ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει πλησιάσει… επικίνδυνα τη χειρότερη μέχρι τώρα ημέρα στις ΜΕΘ σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Οι 91 διασωληνωμένοι ασθενείς που καταγράφηκαν στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων, είναι μόλις 2 λιγότεροι από τον αριθμό των 93 διασωληνωμένων που είχαν καταγραφεί στις 5 Απριλίου 2020. Το 27.5% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.1% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ