Εφημερίδα Κοινωνική

Euroleague: Πρώτο τζάμπολ της σεζόν για τον ενισχυμένο Ολυμπιακό κόντρα στη νέα Ζαλγκίρις

Euroleague: Πρώτο τζάμπολ της σεζόν για τον ενισχυμένο Ολυμπιακό κόντρα στη νέα Ζαλγκίρις
01 Οκτωβρίου 2020

Η Πέμπτη 1η Οκτωβρίου είναι η ημέρα για το εναρκτήριο τζάμπολ της σεζόν 2020-21 στη Euroleague, με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο να μην ολοκληρώνεταιποτέ ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο κορυφαίος διασυλλογικός θεσμός μπάσκετ στην Ευρώπη ξεκινά με τη συμμετοχή των ίδιων 18 ομάδων που είχαν πάρει μέρος και στην προηγούμενη διοργάνωση, με δύο ελληνικές να είναι μεταξύ αυτών.

Αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά που η Euroleague διεξάγεται με 18 ομάδες, αφού είχε διευρυνθεί κατά δύο για πρώτη φορά τη σεζόν 2019-20. Πρώτος στο παρκέ από πλευράς Ελλάδας θα μπει ο Ολυμπιακός, ο οποίος απόψε (21:00, Novasports 1) τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον δείχνουν πιο ενισχυμένοι σε σχέση με την προβληματική προηγούμενη σεζόν, έχοντας ως στόχο να δείξουν από την αρχή πως θα διεκδικήσουν θέση στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο μπορούν.

Η επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα από τα μέσα της περασμένης σεζόν, η επάνοδος του Κώστα Σλούκα, η παρουσία παικτών «τοτέμ» όπως οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου, αλλά και η επένδυση σε φιλόδοξους ξένους δείχνουν ένα πρότζεκτ που κάνει τον φίλαθλο κόσμο να θέλει να το δει με ενδιαφέρον. Όσον αφορά το αποψινό παιχνίδι, μένει να φανεί ποιοι εκ των Χαραλαμπόπουλου, Λαρεντζάκη και Κόνιαρη θα μείνουν εκτός δωδεκάδας.

Η Ζαλγκίρις, από την πλευρά της, είναι αναγκαστικά πολύ ανανεωμένη. Εκτός του ότι αποχώρησε από τον πάγκο της ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, έχει χάσει και αρκετούς σημαντικούς παίκτες όπως οι ΛεΝτέι, Λαντέιλ και Ουλάνοβας. Η ομάδα του Κάουνας προέρχεται από ήττα-σοκ από την Λιετκαμπέλις για το πρωτάθλημα. Ο Αυστριακός Μάρτιν Σίλερ κλήθηκε να αντικαταστήσει έναν προπονητή-σημαία, ερχόμενος από τις ΗΠΑ, ο οποίος -τουλάχιστον- μπορεί να ποντάρει σε μπόλικους παίκτες της προηγούμενης σεζόν, όπως οι Λεκάβιτσιους, Γκριγκόνις, Γουόκαπ, Μιλάκνις, Χέιζ και Γιανκούνας. Εκτός πλάνων, πάντως, θα είναι οι τραυματίες Μπλάζεβιτς και Γκαρίνο.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ