Εφημερίδα Κοινωνική

Επίσκεψη του Παλαιστίνιου Πρέσβη στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

 Breaking News

Επίσκεψη του Παλαιστίνιου Πρέσβη στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
12 Οκτωβρίου 2020

Σημαντική επίσκεψη στο Δημαρχείο Μοσχάτου-Ταύρου πραγματοποίησε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Emile Toubassi.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μία ζεστή ατμόσφαιρα και η γόνιμη συζήτηση εστίασε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και επιβεβαίωσε τους ιστορικούς αδελφικούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης που συνδέουν τον Ελληνικό λαό με τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού προς την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ειρήνη.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου εξέφρασε την ανησυχία του για την σταθερότητα στην περιοχή δηλώνοντας την αταλάντευτη υποστήριξή του στις διατάξεις του διεθνούς δικαίου και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, ενημέρωσε τον ανώτερο διπλωματικό αντιπρόσωπο του αραβικού κράτους και τον πρώτο γραμματέα της Πρεσβείας Ahmad Othman για θέματα της πόλης και συζήτησε μαζί τους τις προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:
«Η Ελλάδα και η Παλαιστίνη συνδέονται με μια μακρόχρονη φιλία που στηρίζεται σε βάσεις αλληλεγγύης, συνεργασίας, δικαιοσύνης, ελευθερίας και σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.
Συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων που θα ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Παράλληλα, του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου στον αγώνα που κάνουν για εξεύρεση λύσης στο Παλαιστινιακό ζήτημα».

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης κ. Marwan Emile Toubassi αναφέρθηκε στις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δήμων ώστε να υπογράψουν και να εφαρμόσουν συμφωνίες συνεργασίας που εξυπηρετούν τόσο τα συμφέροντα του Ελληνικού όσο και του Παλαιστινιακού λαού. Παράλληλα, πρότεινε τη διοργάνωση κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Παλαιστίνης


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ