Εφημερίδα Κοινωνική

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
20 Οκτωβρίου 2020

Ο Δήμος Πειραιά και ο Όμιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» σε συνεργασία με το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» και τη Μονάδα Μαστού του Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά», τιμούν την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού (25η Οκτωβρίου), με δράσεις που έχουν σκοπό να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν τον γυναικείο πληθυσμό σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει η πρόληψη στην αντιμετώπιση της νόσου και να ενισχύσουν τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού». Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις όπως: «Επαφή με τον Ειδικό» – Δωρεάν πλήρεις κλινικές εξετάσεις μαστού: Από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στο Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά» θα πραγματοποιούνται δωρεάν πλήρεις κλινικές εξετάσεις μαστού για γυναίκες άνω των 35 ετών, συμπτωματικές ή μη.

Η εξέταση θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού με εξειδικευμένο χειρουργό μαστού και εάν κριθεί απαραίτητο θα γίνεται παραπομπή για περαιτέρω δωρεάν έλεγχο. Ημέρες και ώρες εξετάσεων: Τετάρτη 21/10, Πέμπτη 22/10 και Παρασκευή 23/10 (από 15:00 έως 19:00). Τηλέφωνα για ραντεβού: 213.20.79.420 & 21 (καθημερινά 09:00 -14:00).

Επίσης θα έχουμε δράσεις όπως: «Στολίζουμε τα Δέντρα της Ελπίδας», «Βάλε τα ροζ» για τον καρκίνο του μαστού, «Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωτίζεται ροζ» κ.α.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ