Εφημερίδα Κοινωνική

Χειροτονία Αρχιδιακόνου πατήρ Κοσμά

Χειροτονία Αρχιδιακόνου πατήρ Κοσμά
20 Οκτωβρίου 2020

Στον καθεδρικό ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πειραιά την Κυριακή 18 Οκτωβρίου έγινε η χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά πατήρ Κοσμά Ρισάνου, στον 2ο βαθμό ιεροσύνης. Στην χειροτονία αυτή όπου παρευρεθήκαμε και εμείς ήταν μια ιδιαίτερη συγκινησιακή στιγμή για τον ίδιο τον πατήρ Κοσμά που για 6 συνεχή χρόνια διακονούσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ως Αρχιδιάκονος. Στον κατάμεστο Καθεδρικό ναό του Πειραιά παρευρέθησαν οι συγγενείς του, γνωστοί και φίλοι καθώς και πάρα πολύς κόσμος και πληθώρα ιερέων που είδαν από κοντά την χειροτονία του και αναφωνώντας όλοι «Άξιος, άξιος!».

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ του απένειμε το πτυχίο του υπ. Πολιτισμού της Βυζαντινής σχολής, όπου ορίζεται καθηγητής της Βυζαντινής Σχολής της Μητροπόλεως. Αμέσως μετά του απενεμήθη το οφίκιον του πρωτοπρεσβύτερου και τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου Πειραιά που βρίσκεται απέναντι του λιμένος. Ακολούθησε ένα πλούσιο κέρασμα στο πολιτιστικό κέντρο του καθεδρικού ναού Αγ. τριάδος Πειραιά όπου δόθηκαν και τα συγχαρητήρια από τους παριστάμενους.

Η εφημερίδα μας εύχεται στον πατήρ Κοσμά Ρισάνου να είναι υγιής και να διακονεί την εκκλησία της Ελλάδος σύμφωνα με τον καθοδηγητικό λόγο του Σεβασμιωτάτου και του πατρός αυτού π. Ιωάννη.

CHEIROTONIA1

 

 

 

 

 

 

CHEIROTONIA2

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ