Εφημερίδα Κοινωνική

Αττική: Γιατί είναι δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο της μάσκας

Αττική: Γιατί είναι δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο της μάσκας
06 Οκτωβρίου 2020

Ξεκάθαρες είναι οι υπάρχουσες συστάσεις για τη χρήση μάσκας κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με τον καθηγητή Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Δημήτρη Παρασκευή. Ωστόσο το μέτρο δεν εφαρμόζεται επαρκώς στην Αττική, παρά τα 167 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες (05.10) ο ΕΟΔΥ.

«Το ζητούμενο είναι να φοράμε τη μάσκα όσο το δυνατόν περισσότερο στο βαθμό του δυνατού. Κινδυνεύουμε να κολλήσουμε ή να μεταδώσουμε τον ιό αν βρισκόμαστε κοντά σε κάποιον συνάνθρωπό μας. Μπορεί η μάσκα να μας προστατεύσει. Αλλά δεν την χρειαζόμαστε αν δεν υπάρχει συγχρωτισμός» είπε μιλώντας στο Open.

Και συνέχισε: «Στην Αττική υπάρχει μεγάλη ετερογένεια, μεγάλος πληθυσμός και η εφαρμογή δεν είναι τόσο εύκολη. Ωστόσο οι συστάσεις είναι ίδιες παντού. Φοράμε πάντα τη μάσκα ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους όταν βρισκόμαστε σε κοντινή απόσταση με κάποιο συνάνθρωπό μας».

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή «η υπάρχουσα σύσταση είναι ξεκάθαρη». «Εξετάζεται και για το πιο είναι το καλύτερο μέτρο στην Αττική. Ίσως αν γίνει υποχρεωτική να είναι πιο σαφές [...] Θα πρέπει όλοι μας να δίνουμε το καλό παράδειγμα και για το μέγεθος της ευθύνης και για τη σοβαρότητα του προβλήματος.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ