Εφημερίδα Κοινωνική

Απολογισμός – Του Δημήτρη Μαρκόπουλου Βουλευτή ΝΔ Β’ Πειραιά

Απολογισμός – Του Δημήτρη Μαρκόπουλου Βουλευτή ΝΔ Β’ Πειραιά
04 Οκτωβρίου 2020

Κάθε φορά που ο Απόστολος Καραμπερόπουλος με καλεί να γράψω ένα άρθρο, στο μυαλό μου έχω πως η Κοινωνική αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο επιδραστική εφημερίδα και δημοσιογραφικό οργανισμό του Πειραιά. Κάθε φορά αυτό το φιλόξενο βήμα μου επιτρέπει την επικοινωνία με τους Πειραιώτες με τρόπο αδιαμεσολάβητο. Θα αδράξω λοιπόν κι αυτή τη φορά την ευκαιρία για να κάνω κάτι που έκανα και πέρυσι. Έναν απολογισμό των δεκατετράμηνων δράσεων μου για τη Β” Πειραιά. Η λογοδοσία εξάλλου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης ενός πολιτικού αλλά και  της δημοκρατίας.

Ομολογουμένως η Β” Πειραιά παρουσίαζε προβλήματα ως προς την ανάδειξη θεμάτων και προβλημάτων.

Η Νέα Δημοκρατία απουσία υπουργικής φωνής από το 2007 και μετά, έχασε δυνάμεις και παρουσίασε ένα κουρασμένο πρόσωπο. Με την ανάδειξή μου σε πρώτο βουλευτή σε σταυρούς στην περιφέρεια αλλά κι εξαιτίας της μεγάλης ανανέωσης σε έμψυχο δυναμικό, η Νέα Δημοκρατία μπορεί πλέον να πει πως παρουσιάζει μια αξιόμαχη ομάδα με έναν νεότερο βουλευτή και σειρά δυναμικών πολιτευτών έτοιμων να δώσουν μάχες. Προσωπικά, μέσα σε ένα χρόνο κατέθεσα 25 ερωτήσεις μόνο για προβλήματα της περιφέρειας μου όταν ο μέσος όρος των άλλων βουλευτών της περιφέρειας μας από όλα τα κόμματα κινήθηκε το διάστημα 2015 – 2019 σε δύο με τρεις. Συμμετείχα προβλημάτων της αστυνόμευσης στη Β Πειραιά, των ελλείψεων στις δομές υγείας, πέτυχα να πάει στη Σαλαμίνα έμψυχο ιατρικό δυναμικό στο εκεί κέντρο υγείας καθώς και κινητή ιατρική μονάδα όταν το νησί δεν είχε καν δεύτερο ασθενοφόρο.

Βοήθησα την αυτοδιοίκηση με παρεμβάσεις για χρηματοδοτήσεις σε Νίκαια και Σαλαμίνα, στο Πέραμα κινητοποιήθηκα με τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκο για να λύσουμε το θέμα της συγκοινωνιακής σύνδεσης της πόλης με την Αθήνα (το ίδιο έπραξα και στη Νίκαια μετά την κινητοποίηση του Γιώργο Ιωακειμίδη), ασχολούμαι εντατικά με τις χρηματοδοτήσεις για τις αποχετεύσεις με θετική διάθεση από το υπουργείο υποδομών επίσης στο Πέραμα, ενώ συμβάλω τα μέγιστα στην προσπάθεια σειράς χρηματοδοτήσεων έργων όπως αναγνωρίζουν οι δήμαρχοι στις περιοχές. Στη Δραπετσώνα πρώτος έκανα ερώτηση για τη δυσοσμία που ταλαιπωρεί την περιοχή με τον ΣΥΡΙΖΑ  επομένως να ακολουθεί, ενώ στήριξα ενεργά την τοπική οργάνωση του κόμματος μου από τις διαρκείς επιθέσεις και βανδαλισμών που δέχθηκε απόακροαριστερές οργανώσεις,  πετυχαίνοντας την ευρεία καταδίκη αυτού του φαινομένου. Στον Κορυδαλλό, η δημοτική αρχή κατόρθωσε μια μεγάλη νίκη, με την παραχώρηση μεγάλου χώρου στο Σχιστού για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων που θα αλλάξουν τη μορφή της πόλης, ενώ πραγματοποίησα πλήθος επαφών με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Μ. Καραμαλάκη αλλά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με στόχο τη μετεγκατάσταση των αστυνομικών τμημάτων σε Κερατσίνι (προς την Αμφιάλη) και σε Κορυδαλλό (προς Σχιστό).

Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα μου ενώ δεν δίστασα να καλέσω στο γραφείο μου για διάλογο ακόμα και κοινότητες κι εκπροσώπους των Ρομά της Β” Πειραιά για να πετύχω ηρεμία. Στο Ρέντη η παρουσία μου στη λαχαναγορά και η συζήτηση μου με τους εμπόρους και τη διοίκηση είναι πυκνή. Σε θέματα ακτοπλοϊίας τάχθηκα δίπλα στα αιτήματα του κλάδου μετά τα πλήγματα στον κορωνοϊό, συμμετείχα ενεργά στον δημόσιο διάλογο για τις επενδύσεις της COSCO στην περιφέρεια μας, συνομιλώ με τη ναυπηγική κοινότητα του Περάματος αλλά και με σειρά ενώσεων όπως ο κλάδος των ρυμουλκών που αντιμετωπίζει προκλήσεις ή τα επιμελητήρια και οι εμπορικοί σύλλογοι ενώ θεωρώ μια προσωπική μου επιτυχία το γεγονός πως κατορθώνω μέσω της δημόσιας παρουσίας μου στα πανελλαδικά ΜΜΕ να παρουσιάζω συχνά θέσεις της περιοχής μας. Παράλληλη υπήρξε και η ενεργοποίηση μου στην κρίσιμη πολιτικά προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Ξέρετε είναι σπάνιο βουλευτές της Β” Πειραιά και του Πειραιά εν γένει να έχουν πανελλαδική φωνή. Δεν σημαίνει αυτό όμως πως θεωρούμαστε ταυτόχρονα και ξεχασμένοι ή παρίες έναντι άλλων περιοχών της Αττικής. Ασχολούμαι εντατικά επίσης με το μεταναστευτικό και κινητοποιήθηκα για επεισόδια μεταναστών στο Σχιστό Περάματος, ζήτησα νοσοκομειακή στήριξη για το Κρατικό της Νίκαιας και τα νέα κέντρα Υγείας σε Κερατσίνι – Νίκαια αλλά και ενίσχυση της Σαλαμίνας. Τέλος θα θυμίσω τους αγώνες μου ως μέλος της Επιτροπής Σοφρωνιστικών καταστημάτων της Βουλής για την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού και τη σειρά τοποθετήσεων μου στο Κοινοβούλιο, την ενεργή στήριξη που έδωσα ως πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνο-αρμενικής φιλίας του Κοινοβουλίου στις πολεμικές συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ,

ικανοποιώντας αίτημα των Αρμένιων αδελφών μας στη Β” Πειραιά, τον αγώνα που δίνω πιστός στο σχέδιο Μητσοτάκη για ανάπλαση και αξιοποίηση των λιπασμάτων της Δραπετσώνας και τη δημιουργία εκεί κέντρου καινοτομίας..

Με τα παραπάνω δεν τελειώσαμε. Τώρα αρχίζουμε. Προσωπικό μου μέλημα είναι να είμαι ένας ενεργός, πανταχού παρόν βουλευτής κι όχι ένας βολεμένος πολιτικός του καναπέ και της εύκολης κριτικής. Θα με δείτε καθημερινά σε όλη την περιφέρεια, το γραφείο μου είναι ανοικτό για τους πολίτες και το ίδιο και το τηλέφωνο μου.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ