Εφημερίδα Κοινωνική

Ξαφνικό «δώρο» ΟΛΠ-COSCO για την υπογειοποίηση γραμμών ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο μέχρι τον Πειραιά -Πώς συνδέεται με το έργο του νέου Δικαστικού Μεγάρου

Ξαφνικό «δώρο» ΟΛΠ-COSCO για την υπογειοποίηση γραμμών ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο μέχρι τον Πειραιά -Πώς συνδέεται με το έργο του νέου Δικαστικού Μεγάρου
09 Σεπτεμβρίου 2020

Πολλά έχουν γραφτεί για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο μέχρι τον Πειραιά.

Η υπογειοποίηση των γραμμών του «ηλεκτρικού» έχει επισημανθεί εδώ και χρόνια ως μια σημαντική παρέμβαση που θα ενοποιήσει τη πόλη μετά από 130 χρόνια διαίρεσής της, θα δημιουργήσει μια νέα, μεγάλη πύλη εισόδου- εξόδου για τον Πειραιά και θα αμβλύνει μέρος του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Αναμφίβολα, μιλάμε για ένα εμβληματικό έργο, που είχε προβλεφθεί πριν ακόμα… χαρτογραφηθεί το ΤΡΑΜ στον Πειραιά, ως προϋπόθεση μάλιστα της έλευσής του.

Το έργο, αν και «ώριμο», όπως μας έλεγαν σε ρεπορτάζ που κάναμε κατά καιρούς, έμεινε στα συρτάρια για πολλούς λόγους με βασικότερους την επικαιροποίηση της μελέτης και την αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης.

Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, λύθηκε το θέμα της χρηματοδότησης. Το κόστος όμως της επικαιροποίησης των μελετών, εξακολουθούσε να αποτελεί «αγκάθι»… ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ… που ξαφνικά πληροφορηθήκαμε ότι το κόστος θα καλυφθεί από ΟΛΠ-COSCO και δεν θα υπάρχει… κανένα πρόβλημα!

Η είδηση αυτή, που πληροφορηθήκαμε (από «σπόντα») στη συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Πειραιά για τις… «Ημέρες Θάλασσας», μας εξέπληξε ευχάριστα αλλά μας δημιούργησε και απορίες.

Περισσότερα στο newsX.gr


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ