Εφημερίδα Κοινωνική

Θρίλερ με τα «χάπια των τζιχαντιστών»

Θρίλερ με τα «χάπια των τζιχαντιστών»
01 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα ασυνήθιστο στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά φαινόμενο καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Στην περιοχή, για να αξιολογήσουν τα δεδομένα, βρέθηκαν πριν από μερικές ημέρες αξιωματικοί από την Αντιτρομοκρατική και την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Αττικής. Ο λόγος για τις αλλεπάλληλες τις τελευταίες εβδομάδες συλλήψεις στα σύνορα παράτυπων μεταναστών που μεταφέρουν στα σακίδιά τους ναρκωτικά χάπια Captagon, γνωστά και ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών».

Μέσα σε 40 ημέρες, αστυνομικοί από την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη έχουν χειριστεί πέντε τέτοιες υποθέσεις και έχουν κατασχέσει 13.213 ναρκωτικά χάπια. Μια ακόμα υπόθεση, η 6η, κατεγράφη εν μέσω της κρίσης με την Τουρκία και των επεισοδίων στη μεθόριο. Την υπόθεση παρακολουθεί στενά η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν παρατηρηθεί αλλεπάλληλες απόπειρες εισαγωγής του συγκεκριμένου τύπου ναρκωτικού στη χώρα.

Μία από τις υποθέσεις εκτυλίχθηκε την 6η Ιουλίου στο Τυχερό. Αστυνομικοί εντόπισαν στην ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου 14 παράτυπους μετανάστες που είχαν μόλις καταφέρει να διασχίσουν το ποτάμι. Οι δύο από αυτούς, Σύροι 24 και 26 ετών, μετέφεραν σε ένα σακίδιο πλάτης μισό κιλό κατεργασμένης κάνναβης και πέντε νάιλον σακούλες με 4.925 ναρκωτικά χάπια Captagon. Ένα δεκαήμερο αργότερα, ένας ακόμα Σύρος εντοπίστηκε στα σύνορα να μεταφέρει ίδιου τύπου ναρκωτικά χάπια. Το πρωί της 16ης Ιουλίου αστυνομικοί από την Ασφάλεια Κομοτηνής εντόπισαν πλάι στο ποτάμι, στις Φέρες, 17 παράτυπους μετανάστες που είχαν μόλις μπει στη χώρα. Ο ένας από αυτούς μετέφερε στην τσάντα του 340 γραμμάρια κοκαΐνης και 1.000 χάπια Captagon. Mέχρι τη 12η Αυγούστου τρεις ακόμα μετανάστες από την Ερυθραία, τη Συρία και την Αίγυπτο εντοπίστηκαν στον Έβρο να μεταφέρουν σε σακίδια συνολικά άλλα 6.500 ναρκωτικά χάπια και 800 γραμμάρια κοκαΐνη.

Στην τελευταία υπόθεση, στην κατοχή του Αιγύπτιου εκτός από ναρκωτικά οι αστυνομικοί της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής βρήκαν δύο αεροπορικά εισιτήρια. Το πρώτο αντιστοιχούσε στο ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει από το Κάιρο στην Κωνσταντινούπολη μερικές ημέρες πριν από τη σύλληψή του· το δεύτερο αφορούσε το αντίστροφο δρομολόγιο επιστροφής, σε περίπτωση βέβαια που γλίτωνε τη σύλληψη.

xapia


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ