Εφημερίδα Κοινωνική

Στα ύψη ξανά τα κρούσματα – Νέα, δραστικά μέτρα συζητούν οι ειδικοί

 Breaking News

Στα ύψη ξανά τα κρούσματα – Νέα, δραστικά μέτρα συζητούν οι ειδικοί
18 Σεπτεμβρίου 2020

Δραματική επιδείνωση καταγράφεται στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας σε ό,τι αφορά τη μετάδοση και την επίπτωση του κορωνοϊού. Ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων είναι…σταθερά υψηλός, όπως και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, οι διασωληνώσεις, οι θάνατοι, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας αλλά και των ειδικών που συζητούν εκ νέου τη λήψη δραστικών μέτρων.

Παρότι, μόλις προχθές ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση -και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων- περιοριστικά μέτρα για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου με ορίζοντα αξιολόγησης και αποτελεσματικότητας το τέλος του μήνα, τα αρνητικά ρεκόρ που καταγράφονται αναφορικά με τις νέες λοιμώξεις Covid-19, τους σοβαρά νοσούντες και τους νεκρούς, πιθανόν να επιταχύνουν τις εξελίξεις και να οδηγήσουν σε νέες αποφάσεις. Τα σενάρια κλιμάκωσης των μέτρων που θα περιορίσουν την κυκλοφορία του πληθυσμού στην Αττική και συνεπώς και την…κυκλοφορία του κορωνοϊού είναι κάθε μέρα στην ατζέντα επιστημόνων και κυβερνώντων, ακόμη και εκείνο μιας στοχευμένης 15νθήμερης καραντίνας, πριν ενσκήψει κύμα εποχικών ιώσεων και πριν φτάσει στα όριά του το σύστημα υγείας της χώρας.

Χθες καταγράφηκαν 359 νέα κρούσματα κορωνοϊού – είναι ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μέσα στον Σεπτέμβριο, μετά από εκείνον των 372 κρουσμάτων της περασμένης εβδομάδας που περιελάμβανε τη συρροή εργοστασίου στην Πέλλα. Επίσης, από τον χθεσινό απολογισμό προκύπτει θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων για τον Σεπτέμβριο για την Αττική, με 212 νέα περιστατικά κορωνοϊού – χθες έσπασε και το φράγμα των 200 κρουσμάτων. Ανοδική τάση καταγράφηκε και στις διασωληνώσεις για μια ακόμη ημέρα, καθώς άλλοι 5 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Ο τελικός απολογισμός της χθεσινής ημέρας ήταν 74 διασωληνωμένοι έναντι 67 του προηγούμενου 24ωρου. Την 1η Σεπτεμβρίου οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία ήταν 318 και οι διασωληνωμένοι 37. Μέσα σε τρεις εβδομάδες έγιναν περισσότερες από 200 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία και οι διασωληνωμένοι διπλασιάστηκαν!

Θλιβερός ήταν το τελευταίο 24ωρο και ο απολογισμός των θανάτων, αφού επιπλέον 9 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, από την ανακοίνωση της μιας επιδημιολογικής έκθεσης ως την επόμενη, δηλαδή από το απόγευμα της Τετάρτης ως το απόγευμα της Πέμπτης. Η μοιραία επίπτωση συνεχίστηκε καθώς άλλοι 3 άνθρωποι κατέληξαν το βράδυ της Πέμπτης, μετά την ανακοίνωση της χθεσινής έκθεσης. Συνολικά 328 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού, με τους 62 εξ αυτών μέσα στον Σεπτέμβριο.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ