Εφημερίδα Κοινωνική

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών – μαθητών και πορεία στον Πειραιά – Φώναξαν δυνατά τα αιτήματά τους για την ασφάλεια και τη σωστή λειτουργία των σχολείων(ΦΩΤΟ)

 Breaking News

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών – μαθητών και πορεία στον Πειραιά –  Φώναξαν δυνατά τα αιτήματά τους για την ασφάλεια και τη σωστή λειτουργία των σχολείων(ΦΩΤΟ)
23 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΕΛΜΕ Πειραιά πραγματοποίησε συγκέντρωση την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στον Πειραιά, με ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς – μαθητές και γονείς για τα θέματα της εκπαίδευσης.

Η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοραή, έξω από το Δημαρχείο και μίλησαν οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Πειραιά, εκπαιδευτικοί φορείς, ο Σύλλογος «Πρόοδος» Κερατσινίου, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωπος από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος, από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, κ.α.

Στην συγκέντρωση αυτή όπου παρευρεθήκαμε και εμείς, πληροφορηθήκαμε για τα αιτήματα, και τα προβλήματα της Παιδείας και τω σχολείων της περιοχής μας. Η ανακοίνωση ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Οι μαθητές θα συνεχίσουν να στοιβάζονται σε 25αρια, 26αρια ακόμα και 27αρια τμήματα, σε ακατάλληλες αίθουσες, χωρίς κλιματισμό, σε σχολεία που το προσωπικό δεν επαρκεί για να καθιστούν σωστά, για να απολυμαίνονται σε καθημερινή βάση. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν δίνουν καμία απάντηση στις εύλογες ανησυχίες και ερωτήσεις, στα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά. Αντί να διορίσουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς, με μόνιμη και σταθερή εργασία, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, να καλυφθούν κενά στον Πειραιά, έφτασαν στο σημείο να νομοθετούν προσλήψεις εκπαιδευτικών με 3μηνες συμβάσεις!»

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Πειραιά δίνοντας νέο ραντεβού, για νέες κινητοποιήσεις και απεργίες, σύντομα.

 

MATHITES_KATALIPSH1

 

 

 

 

 

 

KATHIGITES_SYLLALHTHRIO

 

 

 

 

 

 

111

 

 

 

 

 

 

222

 

 

 

 

 

 

333

 

 

 

 

 

 

444

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ