Εφημερίδα Κοινωνική

Σε καραντίνα το γηροκομείο στο Μαρούσι με τα πολλά κρούσματα

Σε καραντίνα το γηροκομείο στο Μαρούσι με τα πολλά κρούσματα
03 Σεπτεμβρίου 2020

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τέθηκε σε καραντίνα το γηροκομείο στο Μαρούσι με τα πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Στο συγκεκριμένο γηροκομείο μετά από έλεγχο που έγινε εντοπίστηκαν συνολικά 19 κρούσματα με συνέπεια να ληφθούν μια σειρά από μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού. Μάλιστα από χθες οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί στην Παμμακάριστο, ενώ άλλα 11 πηγαίνουν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και συνεχίζεται η ιχνηλάτηση.

Στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς όπως και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Στο οίκο ευγηρίας δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν και θα μείνει σε καραντίνα για δέκα μέρες, ενώ τη φύλαξή του αναλαμβάνει η αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (19 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων 18 φιλοξενούμενοι και 1 μέλος του προσωπικού) σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι Αττικής, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:

Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 02-09-2020 και ώρα 21.00 έως 12-09-2020 και ώρα 21.00.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ