Εφημερίδα Κοινωνική

Πυρκαγιές σε Καλύβια και Νέα Μάκρη

Πυρκαγιές σε Καλύβια και Νέα Μάκρη
09 Σεπτεμβρίου 2020

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πύρινα μέτωπα στα Καλύβια Αττικής και τη Νέα Μάκρη, για την κατάσβεση των οποίων ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Ειιδκότερα, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάςπου έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην θέση Φέριζα, στα Καλύβια- δήμος Σαρωνικού Αττικής.

Στο σημείο πλέον επιχειρούν 40 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

1. στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Καλυβιών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο

2. στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγ. Παντελεήμονος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλύβια

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετάδεωσε η ΕΡΤ, εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Στο μεταξύ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Νέα Μάκρη Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 2 αεροσκάφη και 3ελικόπτερα.

Παράλληλα, συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

1. στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του Άγ. Πέτρου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Ν. Μάκρη

2. στη λεωφόρο Διονύσου από την συμβολή της με τη λεωφόρο Καΐρη Θεοφίλουυ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Ν. Μάκρη

3.στη λεωφόρο Διονύσου από την θέση Ανατολή, ρεύμα κυκλοφορίας από Ν. Μάκρη προς Άγ. Πέτρο

4. στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Ν. Μάκρης από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου «414», ρεύμα κυκλοφορίας προς Ν. Μάκρη.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το μέτωπο είναι ενεργό, αν και υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι άνεμοι είναι ισχυροί και γυρίζουν συνεχώς, κάνοντας την κατάσταση της πυρόσβεσης αρκετά δύσκολη. Ευτυχώς, η κινητοποίηση ήταν άμεση και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο ο άνεμος σπρώχνει τη φωτιά προς το δάσος και αυτό θα δυσκολέψει τις επίγειες επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Όμως, οι δυνάμεις επιχειρούν και από αέρος».

«Προέκυψαν ταυτόχρονα δύο μέτωπα, καθώς είχαμε μια φωτιά και στον Νέο Βουτζά, αλλά την προλάβαμε και αυτή τη στιγμή δεν είναι ενεργή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το ενεργό μέτωπο και είμαστε σε επιφυλακή και για αύριο, καθώς επίσης θα είναι μια ημέρα με ισχυρούς ανέμους», υποστήριξε.

Να σημειωθεί ότι,σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός και για αύριο, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στις εξής τέσσερις περιφέρειες:

Αττικής (συμπεριλαμβανομένων και των Κυθήρων),

Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας),

Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

και Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας).

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ