Εφημερίδα Κοινωνική

Μοριακά test Covid-19 για όλους

Μοριακά  test  Covid-19  για όλους
14 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά με την εμπειρία του όλους αυτούς τους μήνες της υγειονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα, αλλά και η σωστή ανάγνωση του δευτέρου κύματος που έπληξε το καλοκαίρι, καθώς και οι πρώτες ενδείξεις από το άνοιγμα των σχολείων,  οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να γίνονται πολλοί περισσότεροι έλεγχοι για covid-19.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Νικόλαος Πλατανησιώτης θεωρεί μονόδρομο πλέον τη διενέργεια των μοριακών test από τα ασφαλιστικά ταμεία και στον ιδιωτικό τομέα, συνταγογραφούμενα από συγκεκριμένες ειδικότητες, με συγκεκριμένους όρους και σαν εναλλακτική λύση προτείνει τη σύναψη σύμβασης του ΕΟΔΥ με τον ιδιωτικό τομέα.

Προκειμένου να γίνει αυτό, θα πρέπει άμεσα να τιμολογηθεί η εξέταση και να υπάρξει αντίστοιχη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ώστε η επιπλέον δαπάνη να μην επηρεάσει αρνητικά τις υπόλοιπες χορηγούμενες υπηρεσίες.  Εάν είχε γίνει αυτό, πιθανότατα θα είχαν αποφευχθεί πολλές εστίες υπερμόλυνσης, όπως δυστυχώς είχαν σε κλειστές δομές και εργοστάσια.

Δυστυχώς, το κόστος της εξέτασης είναι αρκετά υψηλό για να το αναλάβει εξολοκλήρου ο ιδιωτικός τομέας, οπότε το συγκροτημένο κράτος πρέπει να παρέμβει δραστικά. Αλλά και από καθαρά οικονομοτεχνική άποψη για τη χώρα, η υιοθέτηση της πρότασης του θα έχει σοβαρές θετικές οικονομικές επιπτώσεις, προερχόμενες από τη μείωση του κόστους των εργαστηριακών εξετάσεων, τη μείωση των χαμένων εργατοωρών και τη μείωση των νοσηλείων, τόσο στις κλινικές, όσο και στις ΜΕΘ.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ