Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός – συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς: Πότε θα βγουν στους δρόμους τα νέα λεωφορεία

Κορωνοϊός – συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς: Πότε θα βγουν στους δρόμους τα νέα λεωφορεία
25 Σεπτεμβρίου 2020

Ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ένα από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στην προσπάθεια περιορισμού των κρουσμάτων κορωνοϊού, γι” αυτό χθες ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του ανακοίνωσε πως από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα μπουν σε κίνηση 100 νέα λεωφορεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά : «Παρά το γεγονός ότι από πέρυσι στην Αττική έχουν προστεθεί 250 λεωφορεία, αυτά δεν φάνηκαν αρκετά για να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού.

Χρειαζόμαστε, όμως, περισσότερα οχήματα και συχνότερα δρομολόγια. Έτσι, από τη μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου».

ΓΓ Μεταφορών: Η εικόνα στα ΜΜΜ θα αλλάξει σύντομα

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, σε τηλεοπτική συνέντευξή του τόνισε πως για το ζήτημα του συνωστισμού γίνονται άμεσες ενέργειες. Συγκεκριμένα ανέφερε πως από τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ Αττικής θα προστεθούν άμεσα 200 οχήματα στο στόλο, ενώ αναμένεται έως το τέλος του χρόνου να προστεθούν επίσης μέσω leasing και άλλα 300 λεωφορεία για τα οποία τρέχει ήδη διαγωνισμός.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ