Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Σενάρια για νέα μέτρα μετά τα 372 κρούσματα – Την Παρασκευή η κρίσιμη σύσκεψη

 Breaking News

Κορωνοϊός: Σενάρια για νέα μέτρα μετά τα 372 κρούσματα  – Την Παρασκευή η κρίσιμη σύσκεψη
10 Σεπτεμβρίου 2020

Την απρόβλεπτη πορεία του κορωνοϊού αποδεικνύουν τα σχεδόν 400 νέα κρούσματα της σημερινής επιδημιολογικής έκθεσης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Έπειτα από τέσσερις συνεχείς ημέρες – από το περασμένο Σάββατο έως και την περασμένη Τρίτη- όπου καθημερινά τα κρούσματα ήταν κάτω από 200, και μετά τη χθεσινή, αναμενόμενη, άνοδο στα 248 κρούσματα, ο σημερινός απολογισμός των 372 νέων θετικών στον κορωνοϊό κρουσμάτων έδειξε πόσο εύκολα μπορεί να εκτροχιαστεί η κατάσταση.

Την Παρασκευή το πρωί, στη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους λοιμωξιολόγους, θα κριθούν τα νέα, έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μετά την έκρηξη κρουσμάτων, με αρνητικό ρεκόρ 372 σε ένα 24ωρο, όλα πλέον οδηγούν στο αρνητικό σενάριο.

Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στο αν θα αποφασιστεί τελικά η καθολική χρήση της μάσκας. Δηλαδή όλοι οι πολίτες να φορούν μάσκα, όχι μόνο σε κλειστούς χώρους αλλά και στο δρόμο, ακόμη και για μια μικρή βόλτα.

Δεν αποκλείεται, και μάλιστα ίσως είναι πολύ κοντά, όλοι μας να κινούμαστε ακόμη και σε ανοικτούς χώρους με μάσκες στο πρόσωπο, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Τοπικά lockdown σε τέσσερις νομούς

Η επιδημιολογική επιβάρυνση των περιοχών Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς, οδήγησε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στην απόφαση της εφαρμογής τοπικού lockdown σε αυτές, που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Είχε προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Στις ανωτέρω περιοχές θα μεταβούν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ