Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Κρίσιμος μήνας ο Σεπτέμβριος – Γιατί αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων

 Breaking News

Κορωνοϊός: Κρίσιμος μήνας ο Σεπτέμβριος – Γιατί αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων
01 Σεπτεμβρίου 2020

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, η έλευση του Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την επιστροφή στην καθημερινότητα και την «κανονικότητα». Φέτος, το Φθινόπωρο έχει ένα νέο χαρακτηριστικό, καθώς θα αποτελέσει κρίσιμη περίοδο για την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο Αύγουστος δυστυχώς αποδείχθηκε ένας απρόβλεπτος μήνας, με πέντε φορές περισσότερα ημερήσια νέα κρούσματα, 5.754, από τον Ιούλιο των 1.045 και τριπλασιασμό των διασωληνωμένων ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου είχε καταγραφεί ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα, με 293 νέα, εκ των οποίων τα 261 εγχώρια και 32 εισαγόμενα.

Οι νέοι δεν τηρούν τα μέτρα – Πεθαίνουν οι ηλικιωμένοι

Δυστυχώς, οι εκκλήσεις των ειδικών για τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας (αποφυγή συγχρωτισμού, χρήση μάσκας, καλή υγιεινή χεριών, τήρηση αποστάσεων και παραμονή τουλάχιστον για 7 ημέρες στο σπίτι κατά την επιστροφή από τις διακοπές) δεν έχουν γίνει σεβαστές, ειδικά από τα άτομα νεαρής ηλικίας.

Τα φαινόμενα απειθαρχίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ειδικά από άτομα που γνωρίζουν ότι είναι θετικοί φορείς και δεν τηρούν την καραντίνα, είναι ελάχιστα σε σύγκριση με τον πραγματικό αριθμό, όπως παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα και ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ηλικιακή ομάδα των 20-36 ετών θεωρείται από τους επιστήμονες ως η «ατμομηχανή» της επιδημίας του κορωνοϊού τον Αύγουστο στη χώρα μας.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας (που σήμερα το απόγευμα στις 16:00 μ.μ. ανακοινώνει την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς), κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, έχει αποφασίσει ειδικά για τα Πανεπιστήμια, στα οποία φοιτά η ηλικιακή ομάδα των 20-30 ετών, οι διαλέξεις να γίνονται με όριο ατόμων στις περιπτώσεις που δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά (π.χ. εργαστήρια) και να δοθεί βάρος στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ