Εφημερίδα Κοινωνική

Ηράκλειο: Απολογούνται οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων στο Τυμπάκι

Ηράκλειο: Απολογούνται οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων στο Τυμπάκι
11 Σεπτεμβρίου 2020

Σήμερα Παρασκευή και στις 17 Σεπτεμβρίου, θα απολογηθούν -μετά από αναβολή που ζήτησαν και πήραν- οι συλληφθέντες που είχαν εμπλακεί στα επεισόδια στο Τυμπάκι την Τετάρτη.

Τρεις από αυτούς παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, όπου τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ -οι δύο για παράνομη κατοχή μαχαιριού και ο ένας γιατί είχε μαζί του ροπάλου. Και οι τρεις άσκησαν έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Οι υπόλοιποι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και θα δικαστούν για αδικήματα που αφορούν, ανά περίπτωση, παράνομη κατοχή μαχαιριού, ρόπαλου, πυρομαχικών, ξιφολόγχη και άλλα.

Σε ότι αφορά στα άλλα πέντε άτομα που εμπλέκονται στα επεισόδια στο χώρο λατρείας που πήραν αναβολή για τις 17 Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, από δράστες που τέλεσαν βιαιοπραγίες κατά τη διάταραξη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο 5ος κατηγορούμενος -που σύμφωνα με πληροφορίες είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος σε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, φέρεται να είχε καθοδηγητικό ρόλο μέσα στο πλήθος και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της διέγερσης σε βαθμό πλημμελήματος.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ