Εφημερίδα Κοινωνική

Οι εξελίξεις για το ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ -Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Δικηγορικό Σύλλογο και τον Δήμαρχο

 Breaking News

Οι εξελίξεις για το ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ -Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Δικηγορικό Σύλλογο και τον Δήμαρχο
11 Σεπτεμβρίου 2020

Την Τετάρτη, 9.9.2020, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης συνάντηση του Υπουργού, Κωνσταντίνου Τσιάρα, με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργο Σταματογιάννη, το Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, τους Προϊσταμένους όλων των Δικαστηρίων Πειραιά και των αντίστοιχων Γραμματειών τους και του Προέδρου των Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά για τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πάνος Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Στη συνάντηση αυτή ο κάθε παρευρισκόμενος εξέθεσε τις απόψεις του σχετικά με τις προτεινόμενες λύσεις για την οριστική λύση του ζητήματος, αφού αρχικά ο Υπουργός έθεσε το πλαίσιο της συζήτησης και ότι είναι ώριμη πλέον η στιγμή για την απόφαση της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων, στη συνέχεια δε από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ έγινε μία προσέγγιση των τριών υφισταμένων προτάσεων Α) Ράλλειος και ανακατασκευασμένη Σκουζέ Β) πρώην Τελωνείο Πειραιά και Γ) πρώην εργοστάσιο Κεράνης (στην είσοδο της πόλης).

Στις 10/09/2020 συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. του Συλλόγου, όπου ο Πρόεδρος Γιώργος Σταματογιάννης ενημέρωσε το σώμα για τις νεότερες εξελίξεις για την μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά, μετά την ως άνω συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα ανέφερε ότι είναι απόφαση της Κυβέρνησης να στεγαστούν ΟΛΕΣ ανεξαρτήτως οι δικαστικές υπηρεσίες σε ΕΝΑ κτίριο χωρητικότητας 25.000 – 30.000 τ.μ. Με το δεδομένο αυτό είναι προφανές ότι για χωρικούς λόγους η λύση της Ραλλείου δεν είναι εφικτή.

Προτείνονται δε από την Πολιτεία με τα ως άνω δεδομένα δύο εναλλακτικές λύσεις:

Α. η μεταστέγαση στο υφιστάμενο κτίριο του πρώην εργοστασίου «ΚΕΡΑΝΗΣ» (Γέφυρα Καλαμάκι) στην είσοδο της πόλης με την ταυτόχρονη υπογειοποίηση των γραμμών του τραίνου και ενδιάμεση στάση στη θέση αυτή.

Β. η κατεδάφιση και εν συνεχεία κατασκευή νεόδμητου κτιρίου στην Ακτή Κονδύλη (πρώην Τελωνείο).

Το Δ.Σ. μετά την ενημέρωση αυτή επιφυλάχθηκε να πάρει θέση, όταν θα υπάρξουν από την Πολιτεία συγκεκριμένες προτάσεις για τις προτεινόμενες εναλλακτικές λύσεις με όρους ασφάλειας, υγιεινής, χρόνου και δαπάνης και γενικότερα ενός κτιρίου που θα είναι αντάξιο της αποστολής του.

Στη συνέχεια τα δεδομένα θα τεθούν υπόψη των Δικηγόρων Πειραιά σε Γενική Συνέλευση, που ως κυρίαρχο σώμα θα προκρίνει την προσφορότερη λύση.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ