Εφημερίδα Κοινωνική

Οι χώρες της Αφρικής προετοιμάζουν την επιστροφή τους στο διεθνές ποδόσφαιρο

Οι χώρες της Αφρικής προετοιμάζουν την επιστροφή τους στο διεθνές ποδόσφαιρο
16 Σεπτεμβρίου 2020

Οι αφρικανικές χώρες προετοιμάζονται για επιστροφή στο διεθνές ποδόσφαιρο τον επόμενο μήνα, αλλά με πολλά σύνορα σε ολόκληρη την ήπειρο να παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ετσι, οι περισσότερες ομάδες κατευθύνονται προς την Ευρώπη για να αγωνιστούν.

Το Καμερούν στην Ολλανδία, η Γουινέα στη Πορτογαλία, ενώ η Ακτή Ελεφαντοστού, η Νιγηρία και η Τυνησία στην Αυστρία, αφού είναι ευκολότερο για εκείνες, καθώς οι περισσότεροι παίκτες παίζουν στην Ευρώπη.

Το επόμενο «παράθυρο» της FIFA για το διεθνές ποδόσφαιρο, από τις 5 έως τις 13 Οκτωβρίου, είναι η πρώτη ευκαιρία για εθνικές ομάδες της Αφρικής να παίξουν, μετά τον περασμένο Νοέμβριο.

Η πανδημία ανάγκασε την αφρικανική Συνομοσπονδία, να αναβάλει την επανέναρξη για τις επίσημες διοργανώσεις μέχρι τον Νοέμβριο.

Το «παράθυρο» του επόμενου μήνα θα επιτρέψει στις αφρικανικές χώρες να παίξουν φιλικά για να προετοιμαστούν για τα επερχόμενα προκριματικά, τόσο για το επόμενο Κύπελλο Αφρικής, όσο και για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Η Νιγηρία «έκλεισε» φιλικά εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού και της Τυνησίας στις 9 και 13 Οκτωβρίου στην Αυστρία, ενώ το Καμερούν εναντίον της Ιαπωνίας στην Ουτρέχτη.

Η Γουινέα θα παίξει εναντίον του Πράσινου Ακρωτηρίου στις 10 Οκτωβρίου και της Γκάμπια στις 13 Οκτωβρίου στο Φάρο.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό θα βρεθεί στο Μαρόκο για προπονήσεις και ένα φιλικό εναντίον των οικοδεσποτών στο Ραμπάτ στις 13 Οκτωβρίου, ενώ η Σενεγάλη θα παίξει επίσης με το Μαρόκο στο Ραμπάτ στις 9 Οκτωβρίου.

Η πρωταθλήτρια Αφρικής, Αλγερία, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα σχέδιά της, αλλά αναφορές των μέσων ενημέρωσης σημειώνουν ότι θα μεταβεί, επίσης, στην Αυστρία.

Τέλος, η Νότια Αφρική, προσπαθεί να διοργανώσει δύο αγώνες εντός έδρας εναντίον γειτονικών χωρών, αλλά περιμένει το άνοιγμα των συνόρων τους, τις επόμενες εβδομάδες.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ