Εφημερίδα Κοινωνική

Γιατρός στο Τζάνειο σε αρνητές του κορωνοϊού: «Δεν είναι ιωσούλα, κάνει τα πνευμόνια να μοιάζουν με ελβετικό τυρί»

 Breaking News

Γιατρός στο Τζάνειο σε αρνητές του κορωνοϊού: «Δεν είναι ιωσούλα, κάνει τα πνευμόνια να μοιάζουν με ελβετικό τυρί»
28 Σεπτεμβρίου 2020

Παρά τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού που παραμένει σε υψηλά επίπεδα και την έντονη ανησυχία των λοιμωξιολόγων, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που αρνούνται να φορέσουν τη μάσκα τους.

Σε αυτούς απευθύνεται ο θωρακοχειρουργός στο Τζάνειο Μανώλης Καπετανάκης με ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία αναφέρει ότι οι πνεύμονες των ασθενών με κορωνοϊο μοιάζουν με παζλ και ελβετικό τυρί.

«Ο ιός υπάρχει και είναι άσχημος. Δεν είναι μία απλή γρίπη», λέει, και φωτογραφίζεται με τη στολή του στο νοσοκομείο. «Εάν μπορώ να αντέξω εγώ 2 ώρες ντυμένος έτσι, μπορείς και εσύ να αντέξεις μια μασκούλα», σημειώνει, μεταξύ άλλων.
Η ανάρτηση του γιατρού για τον κορωνοϊό:

«Προς συνωμοσιολόγους, αρνητές του ιού, μασκοφοβικούς: Ο ιός υπάρχει και είναι άσχημος!! Δεν είναι μία απλή γρίπη! Η γρίπη δεν κάνει σαραντάχρονους να έχουν 88% κορεσμό οξυγόνου στον αέρα. Δεν κάνει τα πνευμόνια τους να έχουν εικόνα παζλ και ελβετικού τυριού στην αξονική και ακτινογραφία! Δεν έχει ακροαστικά παντού και δύσπνοια να μην μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι να πας στην τουαλέτα! Αυτά είχαν οι ασθενείς μας σήμερα, έχουν Covid-19 όχι μια ιωσούλα.

Γι” αυτό βάλε τη μάσκα και προφυλάξου!! Εάν μπορώ να αντέξω εγώ 2 ώρες ντυμένος έτσι μπορείς και εσύ να αντέξεις μια μασκούλα. Ναι, συμφωνώ, η κυβέρνηση, το κράτος, τα νοσοκομεία πρέπει να κάνουν περισσότερα, αλλά κάνε και εσύ το κομμάτι σου. Βοήθησέ μας για εσένα, τις οικογένειές μας, τους συνανθρώπους μας!».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ