Εφημερίδα Κοινωνική

Γεμίζουν τα νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική – Ένας ανήλικος σε ΜΕΘ

Γεμίζουν τα νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική – Ένας ανήλικος σε ΜΕΘ
15 Σεπτεμβρίου 2020

Στο κόκκινο βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής καθώς ο κορωνοϊός φουντώνει στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Τα νοσοκομεία αναφοράς στην πρωτεύουσα γεμίζουν μέρα τη μέρα με ασθενείς που τους έχει μολύνει ο κορωνοϊός και ειδικά στον Ευαγγελισμό η κατάσταση είναι οριακή.

Πολίτες δημιουργούν ουρές έξω από τον Ευαγγελισμό, προκειμένου να εξεταστούν στα εξωτερικά ιατρεία, σε μέρα εφημερίας. Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ασθενών, με τους άνδρες της ασφάλειας να αναζητούν τυχόν εμπύρετους ασθενείς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Η ώρα είναι 4 και δεκάδες πολίτες περιμένουν να εξεταστούν στα εξωτερικά ιατρεία… κανένα μέτρο ασφαλείας δεν τηρείται, δεν υπάρχουν αποστάσεις και είναι ο ένας στοιβαγμένος πάνω στον άλλον.

Ο Ευαγγελισμός δέχεται μεγάλη πίεση ήδη έχουν φτάσει δύο ασθενοφόρα με ύποπτα κρούσματα Τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται στο κόκκινο με γιατρούς και νοσηλευτές να δίνουν μάχη. Μέσα σ ένα μήνα το λεκανοπέδιο παρουσίασε έκρηξη κρουσμάτων. Συγκεκριμένα στις 13 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν στην Αττική 64 κρούσματα, ενώ ένα μήνα μετά 133. Μια αύξηση 107%.

Δραματική αύξηση στους διασωληνωμένους

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί από την αύξηση των διασωληνωμένων από τους 54 στους 59 σήμερα, ενώ υπάρχει ακόμη ένα δραματικό στοιχείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ένας ανήλικος, ηλικίας μέχρι 17 ετών, βρίσκεται διασωληνωμένος σε μονάδα εντατικής θεραπείας.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ