Εφημερίδα Κοινωνική

Γ. Καλομενίδης: Πενταπλάσια πίεση στον «Ευαγγελισμό «σε σχέση με την άνοιξη

Γ. Καλομενίδης: Πενταπλάσια πίεση στον «Ευαγγελισμό «σε σχέση με την άνοιξη
29 Σεπτεμβρίου 2020

«Φτάνουμε στο όριο την ημέρα της γενικής εφημερίας, χρησιμοποιούμε κλίνες και σε άλους ορόφους», περιγράφει για την κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, ο πνευμονολόγος Γιάννης Καλομενίδης. «Θα τολμούσα να πω ότι οι ανάγκες έχουν πενταπλασιαστεί, ενώ το γεγονός ότι η πίεση ήρθε νωρίτερα από τα τέλη Οκτωβρίου όπως περιμέναμε, προκαλεί ανησυχία για το τί πρόκειται να επακολουθήσει», τόνισε.

«Δεχόμαστε πολύ μεγαλύτερη πίεση γιατί είναι στο κέντρο της Αθήνας. Η ένταση είναι μεγαλύτερη και από το Σωτηρία», λέει ο πνευμονολόγος και επισημαίνει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να μην ανασταλούν, όπως την περίοδο της Άνοιξης, περίπλοκες επεμβάσεις και θεραπείες που δεν γίνονται αλλού.

Η υποστελέχωση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και αποκαλύπτεται τώρα, τόνισε ο Γιάννης Καλομενίδης εξηγώντας ότι δεν είναι μόνιμοι οι 4.000 που προσλήφθηκαν εκτάκτως, ενώ το πλέον σοβαρό είναι ότι «δεν υπάρχουν συνάδελφοι που προσφέρονται να εργαστούν με τις παρούσες συνθήκες». Απεναντίας, 30 γιατροί διεκδικούν μια από τις λίγες μόνιμες θέσεις που είναι σε διαδικασία κρίσης, παρατηρεί ο πνευμονολόγος.

‘Εχει ξεφύγει το θέμα των υπερωριών, το προσωπικό δούλεψε υπερβολικά την άνοιξη, δεν ξεκουράστηκε το καλοκαίρι και συνεχίζει προς το άγνωστο τον χειμώνα, σημειώνει.

Η ιστορία «δεν υπάρχει ο κορονοϊός είναι τόσο παράλογη που δεν μπορώ να τη σχολιάσω, προσθέτει ο πενυμονολόγος και ερωτηθείς για τη χρήση μάσκας απαντά ότι «πια έχουμε αντιληφθεί ότι ίσως είναι το μοναδικό εργαλείο». «Κρίσμη η ευθύνη της πολιτείας», παρατηρεί ο κ. Καλομενίδης σχολιάζοντας ότι «η αύξηση του αριθμού μαθητών και η απαράδεκτη διαδικασία στα μέσα μεταφοράς είναι δύσκολο να πείσουν τους πολίτες να συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο.

«Πάμε σε δύσκολο χειμώνα, ας κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί αλλά από πλευράς πολιτείας απαιτούνται σαφή μηνύματα και έργα», καταλήγει.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ