Εφημερίδα Κοινωνική

Έτοιμος να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα» ο Γκαρσία

Έτοιμος να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα» ο Γκαρσία
14 Σεπτεμβρίου 2020

Μία από τις πιο ακριβές μεταγραφές της Ιστορίας της είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει η ΑΕΚ. Ο Λιβάι Γκαρσία έχει έλθει τόσο κοντά στην Ένωση που ισραηλινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πέρασε από τεστ ανίχνευσης κορονοϊού και «πετάει» σήμερα για την Αθήνα ώστε να οριστικοποιήσει τη συμφωνία.

Για να γίνουν όλα αυτά χρειάστηκε ένα Σαββατοκύριακο οριακών διαπραγματεύσεων τόσο με την ομάδα του, την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, όσο και με τους εκπροσώπους του. Μία υπόθεση την οποία πίστεψε πολύ και χειρίστηκε προσωπικά ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Ίλια Ίβιτς, για να βρεθεί η χρυσή τομή (σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι τώρα) σε ποσά που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο!

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ θα καταβάλει 2.500.000 ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, πληροφορία που εάν επιβεβαιωθεί σημαίνει ότι ο Γκαρσία γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στα χρονικά του συλλόγου. Θα ξεπεράσει στην πρώτη θέση τον Βασίλη Τσιάρτα, για τον οποίο η ΑΕΚ είχε δαπανήσει 3.500.000 ευρώ για να τον επανεντάξει στο δυναμικό της από τη Σεβίλη. Φυσικά τότε, το καλοκαίρι του 2000, η συμφωνία αφορούσε το 100% των δικαιωμάτων του…

Σε όλα τα παραπάνω, προστίθενται και οι αποδοχές του 22χρονου εξτρέμ που ανέρχονται σε 500.000 τον χρόνο για πενταετή συμφωνία.

Ο Λιβάι Γκαρσία κατάγεται από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο και γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1997 στη Σάντα Φλόρα. Σε μικρή ηλικία εντοπίστηκε από ολλανδικούς συλλόγους και στα 18 μετακόμισε στη Χώρα της Τουλίπας για να φορέσει τη φανέλα της Άλκμααρ. Μετά από μια άκρως υποσχόμενη σεζόν (2016/17) με 28 συμμετοχές, τις 9 στο Europa League, δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη τους επόμενους μήνες και τον Ιανουάριο του 2018 παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Εξέλσιορ. Δεν κατάφερε, όμως, να ανακάμψει και στο τέλος της περιόδου έφυγε ως ελεύθερος για μια ομάδα του Ισραήλ, την Κιριάτ Σμόνα. Εκεί, κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα στη γενική μετριότητα κατά τη σεζόν 2018/19 και η Μπεϊτάρ επένδυσε 600.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Στην Ιερουσαλήμ ο Γκαρσία πραγματοποίησε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του με 6 γκολ και 3 ασίστ σε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων.

Τελικά, φαίνεται πως η «τυχερή» ήταν η ΑΕΚ που αποκτά έναν ποδοσφαιριστή στη θέση στην οποία «καίγεται». Ο Γκαρσία είναι «καθαρόαιμος» εξτρέμ, αριστεροπόδαρος που παίζει κυρίως αριστερά, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και στην δεξιά πτέρυγα με «ανάποδο» πόδι. Εάν κινηθούν τόσο γρήγορα οι διαδικασίες και έλθει άμεσα στην Ελλάδα, τότε να αξιοποιήσει το διάστημα προσαρμογής στη νέα του ομάδα ώστε να είναι έτοιμος να παίξει στο πρώτο κρίσιμο ματς της σεζόν, εναντίον της Σεντ Γκάλεν για τους προκριματικούς του Europa League στις 24 Σεπτεμβρίου.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ