Εφημερίδα Κοινωνική

Αίτημα να περνάει το «Πήγασος» και από το λιμάνι Αγίου Νικολάου

Αίτημα να περνάει το «Πήγασος» και από το λιμάνι Αγίου Νικολάου
02 Σεπτεμβρίου 2020

Φορείς της πόλης καταθέτουν το αίτημα, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Express Pegasus», που εδώ και 20 περίπου ημέρες συνδέει ακτοπλοϊκά την Σητεία με τα Δωδεκάνησα (και συγκεκριμένα την Κάσο, την Κάρπαθο και τη Ρόδο), να φθάνει με τρία δρομολόγια την εβδομάδα και στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Την σκέψη τους μοιράστηκαν με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό οι Πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Μανόλης Πάγκαλος, Εστίασης και Διασκέδασης Κωστής Ζαχαριάς, του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μιχάλης Γαρεφαλάκης (μέλος και του Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου) καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ Λασιθίου Αριστοτέλης Γεροντής, σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του.

Όπως ανέφερε σχετικά στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο κ. Πάγκαλος, ο Δήμαρχος δεν εμφανίστηκε θετικός στην συγκεκριμένη πρόταση, αναφέροντας στους παριστάμενους στην κουβέντα πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα και να επιφέρει ζημία στον υψηλού εισοδηματικού επιπέδου τουρισμό που δέχεται η περιοχή.

Δεν συμφωνεί ωστόσο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, σχολιάζοντας ότι το να ερχόταν για παράδειγμα για ένα Σαββατοκύριακο στον Άγιο Νικόλαο τουρίστες από τη Ρόδο ή την Κάρπαθο δεν θα ήταν καθόλου κακό. «Έχουμε την πολυτέλεια να το αρνούμαστε; Υπάρχει τόσος πολύς κόσμος που ρέει στα καταστήματα και στην αγορά του Αγίου Νικολάου, που να μην μπορούμε να το στηρίξουμε αυτό; Είναι τόσο κακό να έρχεται ένα καράβι για τρεις φορές π.χ. την εβδομάδα στην πόλη;» λέει ο κ. Πάγκαλος, σημειώνοντας πως ακόμη και ένα μικρό ποσοστό να κατέβει στην τοπική αγορά του Αγίου Νικολάου, να φάει σε ένα εστιατόριο ή να μείνει σε ένα ξενοδοχείο θα δώσει έστω και μια μικρή επιπλέον «ανάσα».

Σε κάθε περίπτωση, το αίτημα θα τεθεί, όπως λέει ο κ. Πάγκαλος, από τον Εμπορικό Σύλλογο στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Νικολάου.

Επίσης ο Δήμαρχος είπε στους συνομιλητές του ότι θα θέσει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ