Εφημερίδα Κοινωνική

Ερώτηση της βουλευτού του ΜεΡα25 Φ.Μπακαδήμα με θέμα την αδυναμία νοσηλείας κρουσμάτων COVID-19 και παραιτήσεις ιατρών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Ερώτηση της βουλευτού του ΜεΡα25 Φ.Μπακαδήμα με θέμα την αδυναμία νοσηλείας κρουσμάτων COVID-19 και παραιτήσεις ιατρών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
23 Σεπτεμβρίου 2020

Τα ερωτήματα της προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με την αδυναμία νοσηλείας των κρουσμάτων και τις παραιτήσεις των γιατρών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η βουλευτής του ΜεΡα25 Φωτεινή Μπακαδήμα.

Η κ. Μπακαδήμα αναφέρει πως ενώ η κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έχει φτάσει στο απροχώρητο σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις και την υποστελέχωση προσωπικού, δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια από πλευράς Υπουργού για την βελτίωση της κατάστασης και την απαραίτητη ενίσχυση στα συγκεκριμένα ζητήματα. Η ανακοίνωση της βουλευτού αναφέρει :

«Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, γνωστοποίησε μια κατάσταση γνωστή που πλέον έφτασε στο απροχώρητο.

Το Κρατικό Νίκαιας είναι ένα νοσοκομείο με τεράστια και σημαντικότερα προβλήματα που εντάθηκαν με τη μετατροπή του σε Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό χωρίς να γίνει καμία πρόβλεψη ή ενίσχυση του.

Έτσι, με την κατάσταση να χειροτερεύει καθημερινά φτάσαμε στο σημείο να αδυνατεί το Ίδρυμα να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού υπό αυτές τις δραματικές ελλείψεις και την υποστελέχωση.

Την αδυναμία αυτή επιβεβαίωσε και αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση των γιατρών του Γενικού νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ Παπανικολάου ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας κορονοϊού έχουν ήδη υποβάλλει τις παραιτήσεις τους.

 Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο κ Υπουργός:

1. Είναι ενήμερος για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Κρατικό Νίκαιας;

2. Έχουν υποβληθεί οι παραιτήσεις των γιατρών που αναφέρονται στην ανάρτηση;

3. Ποιες άμεσες πρωτοβουλίες βελτίωσης της κατάστασης και επίλυσης των προβλημάτων προτίθεται να λάβει;»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ