Εφημερίδα Κοινωνική

Έλεγχος σε παράνομο εργαστήριο απόψυξης και επεξεργασίας αλιευμάτων στο Κερατσίνι

Έλεγχος σε παράνομο εργαστήριο απόψυξης και επεξεργασίας αλιευμάτων στο Κερατσίνι
28 Σεπτεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά σχετικά με αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κτηνιάτρους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε συνεργασία με τη Διϋπηρεσιακή Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και παρουσία Εισαγγελέα και οργάνων της Ελληνικής Αστυνομίας σε παράνομο εργαστήριο απόψυξης και επεξεργασίας αλιευμάτων στο Κερατσίνι που διατηρούσαν αλλοδαποί. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά : 

« Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο σε σπίτι στο Κερατσίνι προχώρησαν την Τετάρτη 23-9-2020 κτηνίατροι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε συνεργασία με τη Διϋπηρεσιακή Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και παρουσία Εισαγγελέα και οργάνων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα μετά από καταγγελία για απόψυξη και επεξεργασία γαρίδων στην ταράτσα μονοκατοικίας, ζητήθηκε, λόγω του γεγονότος ότι ο έλεγχος έπρεπε να γίνει σε οικία και όχι σε κατάστημα, η συνδρομή της νεοσυσταθείσας Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία και συγκρότησε το συνεργείο ελέγχου.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο οι χώροι της οικίας βρέθηκαν σε κακές υγειονομικές συνθήκες. Πέραν των ενεργειών που άπτονται των αρμοδιοτήτων των συναρμόδιων φορέων που συμμετείχαν στον έλεγχο, από τους κτηνιάτρους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πειραιά δεσμεύτηκαν 155 κιλά κατεψυγμένα και αποψυγμένα αλιευτικά προϊόντα, με ενδείξεις επεξεργασίας, γαρίδες- καλαμάρια & θράψαλα, σε επαγγελματικούς καταψύκτες, οικιακό ψυγείο και κιβώτια φελιζόλ. Για τα παραπάνω είδη δεν υπεδείχθησαν τιμολόγια αγοράς από τους πέντε αλλοδαπούς που ήταν παρόντες στον έλεγχο.

Από τα 155 κιλά αλιευμάτων, μετά από λεπτομερή μακροσκοπικό έλεγχο, χαρακτηρίστηκαν κατάλληλα για βρώση περίπου 90 κιλά κατεψυγμένες γαρίδες και θράψαλα, τα οποία με τη σύμφωνη γνώμη της δικαστικού λειτουργού διατέθηκαν για τα ημερήσια συσσίτια των απόρων του Ναού Αγίου Παντελεήμωνος Δραπετσώνας. Τα 65 κιλά κρίθηκαν ακατάλληλα για βρώση και οδηγήθηκαν για καταστροφή.

Σημειώνουμε ότι στην ίδια περιοχή είχαν πραγματοποιηθεί έλεγχοι, για την πάταξη του παραεμπορίου νωπών αλιευμάτων, από μεικτό κλιμάκιο των υπηρεσιών μας και στις 18 Ιουνίου 2020, κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν δεσμευτεί 200 κιλά νωπά αλιεύματα από πλανόδιους πωλητές και είχαν επιβληθεί πρόστιμα 4.000 €. »

γαριδες ΦΩΤΟ ΓΑΡΙΔΕΣ

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ