Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Πειραιά – Ενημέρωση και οδηγίες εν όψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Δήμος Πειραιά – Ενημέρωση και οδηγίες εν όψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
17 Σεπτεμβρίου 2020

Σημαντική ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Πειραιά προκειμένου να προειδοποιήσει όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα και πιο αποτελεσματικά τους δημότες  του, για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πρόκειται να συμβούν – από σήμερα κιόλας – και αναμένεται να πλήξουν μεγάλο κομμάτι – όχι μόνο του Πειραιά αλλά και γενικότερα – της ελληνικής επικράτειας. Η ανακοίνωση περιλαμβάνει σημαντικές οδηγίες προστασίας από την επερχόμενη κακοκαιρία καθώς και οδηγίες ενημέρωσης για τις όποιες εξελίξεις καθ” όλη τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου του Δήμου Πειραιά αναφέρει :

« Ενόψει των Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, ισχυρών βροχοπτώσεων και θυελλωδών ανέμων, που αναμένονται να εκδηλωθούν τα επόμενα 24ωρα στην Αττική, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. και τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Πειραιά

έχει συγκαλέσει εκτάκτως συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την εξασφάλιση του συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών

• έχει θέσει σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλες τις άμεσα εμπλεκόμενες Υπηρεσίες σε θέματα Πολιτικής Προστασίας

• έχει λάβει πρόσθετα μέτρα σε περιοχές επιρρεπείς στον πλημμυρικό κίνδυνο.

 

Παρακαλούνται οι δημότες να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (https://www.civilprotection.gr/el),  να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία εξέλιξης των φαινομένων.

Ιδιαίτερα συστήνονται :

• Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, να αποφύγουν να μείνουν σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

• Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

• Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

 

Σύνδεσμοι οδηγιών Γ.Γ.Π.Π. για καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους:

https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/info_kataigides_1.pdf

https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/info_thyellodeis_anemoi_1.pdf  »

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ