Εφημερίδα Κοινωνική

Χρηματοδότηση και προσλήψεις ζητούν ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ και ΕΝΙΘ

Χρηματοδότηση και προσλήψεις ζητούν ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ και ΕΝΙΘ
11 Σεπτεμβρίου 2020

Να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία και να προσλάβει προσωπικό διότι, διαφορετικά, «ο χειμώνας θα είναι πάρα πολύ δύσκολος» καθώς με την πτώση της θερμοκρασίας δεν θα είναι δυνατή η ταυτόχρονη αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού, εποχικής γρίπης και άλλων παθήσεων, «με αποτέλεσμα ν’΄αρχίσουν να χάνουν τη ζωή τους ασθενείς από άλλες παθήσεις, ζήτησε από την Πολιτεία ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στο πλαίσιο συγκέντρωσης εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στο Ιπποκράτειο, και πορείας διαμαρτυρίας για τη σωτηρία της δημόσιας υγείας.

«Έχουμε κάνει μία έρευνα, οι κλίνες ΜΕΘ είναι μόνο 607 και οι κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό 169. Αυτές οι κλίνες δεν έφταναν για την εποχική γρίπη. Φανταστείτε τι θα γίνει τον χειμώνα», σημείωσε και πρόσθεσε πως τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακούς αναλυτές και αντιδραστήρια, με συνέπεια να καθυστερούν τέσσερις ημέρες αποτελέσματα των τεστ για τον κορονοϊό.

Χαρακτήρισε πλασματικά τα νούμερα που δηλώνει ο ΕΟΔΥ, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά απ” αυτήν που ανακοινώνεται ημερησίως, επισήμανε ότι τον ερχόμενο Μάρτιο θα λήξουν οι συμβάσεις των 10.000 συμβασιούχων που εργάζονται στα νοσοκομεία και αν δεν παραταθούν θα καταρρεύσει το σύστημα και πρόσθεσε ότι ο κλάδος των εργαζομένων στα νοσοκομεία θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Νωρίτερα, η ΕΝΙΘ και η ΟΕΝΓΕ, σε συνέντευξη Τύπου, ζήτησαν να γίνουν: άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών, άμεση στελέχωση των νέων ΜΕΘ και δημιουργία νέων, επαρκών για την αντιμετώπιση τόσο των κρουσμάτων covid-19 όσο και των ασθενών που χρειάζονται περίθαλψη για άλλη νοσηρότητα. Ζήτησαν ακόμη να σταματήσει η αποστελέχωση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να υποβάλλονται όλοι οι εργαζόμενοι μαζικά και επαναλαμβανόμενα σε τεστ για τον κορονοϊό και να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν ώστε να μη μειώνονται οι κλίνες και να μη διαταράσσεται η δυνατότητα περίθαλψης των ασθενών με καθημερινή νοσηρότητα.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ