Εφημερίδα Κοινωνική

Χρ. Μπουτσικάκης: Αναφορά για τα κενά στα σχολεία των Σπετσών και ερώτηση για το κόστος του ίντερνετ στην Ελλάδα

Χρ. Μπουτσικάκης: Αναφορά για τα κενά στα σχολεία των Σπετσών και ερώτηση για το κόστος του ίντερνετ στην Ελλάδα
16 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε σήμερα αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, κα. Νίκη Κεραμέως, αναδεικνύοντας τα κενά που παρατηρούνται σε διάφορες ειδικότητες, στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Σπετσών, ζητώντας από την Υπουργό να προχωρήσει σε ενέργειες για την κάλυψή τους.

Επιπλέον, ο κ. Μπουτσικάκης κατέθεσε και την υπ’ αρ. 9648/16-9-2020 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, σχετικά με το κόστος του ίντερνετ στην Ελλάδα.

Ο κ. Μπουτσικάκης επισημαίνει ότι το διαδίκτυο στη χώρα μας παραμένει πιο αργό και πιο ακριβό στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε σχέση με τις περισσότερες χώρες, ενώ παραθέτει και συγκριτικά στοιχεία μεταξύ 155 χωρών, με βάση τα οποία το μέσο κόστος ενός (1) GB Mobile Data στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 12,06 δολάρια (145η θέση), όταν (με κατάταξη φθηνότερο > ακριβότερο), στο Ισραήλ ανέρχεται σε μόλις 0,11 δολάρια (2η θέση), στη γειτονική Ιταλία σε 0,43 δολάρια (4η θέση), στην Πολωνία σε 0,70 δολάρια (17η θέση), στην Τουρκία σε 0,72 δολάρια (20ή θέση), στη Δανία σε 0,80 δολάρια (27η θέση), στη Γαλλία σε 0,81 δολάρια (28η θέση), στη Μ. Βρετανία σε 1,39 δολάρια (52η θέση) και στην Ισπανία σε 1,81 δολάρια (65η θέση).

Ενόψει αυτής της κατάστασης, που επιβαρύνει αδικαιολόγητα και δυσανάλογα των σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν πολύ περισσότερα για υπηρεσίες διαδικτύου σε σχέση με τους περισσότερους ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη, ο Βουλευτής ζητεί από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για τη δραστική μείωση των τιμών.

Ακολουθεί η ερώτηση του βουλευτή:

Μολονότι η χρήση των υποδομών και υπηρεσιών δεδομένων γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη στη χώρα μας την τελευταία 15ετία, το κόστος παροχής των σχετικών υπηρεσιών παραμένει μέχρι σήμερα εξαιρετικά υψηλό. Ειδικότερα, όσον αφορά το κόστος του ίντερνετ για κινητά(mobiledata), σε πρόσφατη συγκριτική έρευνα μεταξύ 155 κρατών(https://www.visualcapitalist.com/cost-of-mobile-data-worldwide/), το μέσο κόστος ενός (1) GB,στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 12,06 δολάρια (145η θέση),όταν, για παράδειγμα(με κατάταξη φθηνότερο > ακριβότερο), στο Ισραήλ ανέρχεται σε μόλις 0,11 δολάρια (2η θέση),στη γειτονική Ιταλία σε 0,43 δολάρια (4η θέση),στην Πολωνία σε 0,70 δολάρια (17η θέση),στην Τουρκία σε 0,72 δολάρια (20ή θέση),στη Δανία σε 0,80 δολάρια (27η θέση), στη Γαλλία σε 0,81 δολάρια (28η θέση),στη Μ. Βρετανία σε 1,39 δολάρια (52η θέση),στην Ισπανία σε 1,81 δολάρια (65η θέση),κ.ο.κ. Γενικότερα, το διαδίκτυο στη χώρα μας παραμένει πιο αργό και πιο ακριβό στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε σχέση με τις περισσότερες χώρες.

Η κατάσταση αυτή, η οποία δεν φαίνεται να δικαιολογείται από κανένα δεδομένο της ελληνικής οικονομίας,επιβαρύνει δυσανάλογα των σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν πολύ περισσότερα για υπηρεσίες διαδικτύου σε σχέση με τους περισσότερους ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη.Οι κύριοι Υπουργοί παρακαλούνται να απαντήσουν στο ακόλουθο ερώτημα:

-Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για τη δραστική μείωση των τιμών των πακέτων δεδομένων για κινητά(mobiledata)και των υπηρεσιών διαδικτύου γενικότερα, προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ