Εφημερίδα Κοινωνική

Σε χρήση το επισκευασμένο τμήμα του λιμανιού του Πόρου

 Breaking News

Σε χρήση το επισκευασμένο τμήμα του λιμανιού του Πόρου
02 Αυγούστου 2020

Δόθηκε το πρωί του Σαββάτου από τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, σε χρήση το τμήμα του λιμανιού του Πόρου που βρισκόταν υπό επισκευή τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Πόρου, «Το γεγονός ότι το λιμάνι χρειάστηκε 8 χρόνια για να επισκευαστεί, καθώς και πολλά από όσα μεσολάβησαν μέχρι την σημερινή ημέρα, είναι σίγουρα απογοητευτικά. Αλλά, χαιρόμαστε που όλα αυτά τελείωσαν σήμερα και το λιμάνι είναι πλέον στην διάθεση των σκαφών και των πεζών.

Το συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού είχε κατασκευαστεί παράνομα και κακότεχνα το 1992 και κατέρρευσε τον Οκτώβρη του 2012. Δήμος και Περιφέρεια συμφώνησαν τότε να αναλάβει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου την Μελέτη του αναγκαίου έργου επισκευής και η Περιφέρεια την χρηματοδότηση, κατασκευή και επίβλεψή του. Όμως, μέχρι και το 2014 δεν είχε παραληφθεί καν η Μελέτη. Έτσι, η παραλαβή της έγινε το 2015 και ακολούθως το Λιμενικό Ταμείο εξασφάλισε την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου (2016).
Η Περιφέρεια δημοπράτησε το έργο στις 6.6.2017 και τελικά ο εργολάβος εγκαταστάθηκε στις 27.3.2018, με προθεσμία ολοκλήρωσης 12 μήνες.

Ευτυχώς, η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας έδωσε τέλος στα χαμένα χρόνια και έτσι το έργο παραδίδεται σήμερα στους πολίτες και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου. Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό προσωπικά την κ. Αντιπεριφερειάρχη, η οποία έδωσε μάχες για να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου, και βέβαια τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη που ήταν σαφής και αξιόπιστος στις κατευθύνσεις που έδωσε εξ αρχής για το θέμα. Επίσης, ευχαριστώ το προσωπικό, τους εξωτερικούς συνεργάτες και την διοίκηση (την σημερινή και την προηγούμενη) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου που με κάθε τρόπο υποστήριξαν την διαχρονική προσπάθεια για την ολοκλήρωση του έργου».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ